BMW Group: ruim helft verkochte auto's nog voor 2030 elektrisch

Snelle groei

BMW i Vision Dee

De BMW Group heeft op EV-vlak grote ambities. Het verwacht dat ruim voor 2030 meer dan de helft van de auto's die het verkoopt een volledig elektrische aandrijflijn heeft.

BMW Group verwacht dat 15 procent van de auto's die BMW, Mini en Rolls-Royce verkopen een volledig elektrische aandrijflijn hebben. Dat EV-aandeel in de totaalverkoop moet de komende jaren aanzienlijk toenemen. Zo verwacht het concern dat in 2024 minstens 20 procent van alle auto's die het verkoopt een volledig elektrische aandrijflijn heeft. In 2025 moet dat aandeel al 25 procent bedragen en een jaar later zo'n 33 procent. Het merk verwacht zelfs dat ruim voor 2030 meer dan de helft een EV is.

BMW

Op elektrisch vlak zijn de merken van BMW Group heel wat van plan. BMW komt onder meer met een elektrische versie van de volgende generatie X2 (de iX2). Verder heeft het een elektrisch equivalent van de 5-serie in het vat zitten. Die i5 verschijnt net als de nieuwe 5-serie nog dit jaar. In 2024 komt daar een een i5 Touring bij.

Neue Klasse

In de tweede helft van 2025 slingert BMW in zijn nieuwe fabriek in Hongarije de productie aan van het eerste volledig als EV ontwikkeld model van de Neue Klasse. In 2026 komen er ook Neue Klasse-modellen uit München, vanaf 2027 verlaten ze tevens de fabriekspoort in Mexico. De Neue Klasse krijgt onder meer een alternatief voor de 3-serie en een SUV. Tussen 2025 en 2027 zegt BMW maar liefst zes Neue Klasse-modellen op de markt te brengen.  Verder verwacht BMW vanaf de tweede helft van dit decennium auto's met een brandstofcel te verkopen. Die staan waarschijnlijk eveneens op het platform van de Neue Klasse-EV's.

Mini

Mini heeft net als BMW een reeks nieuwe elektrische auto's in het vat zitten. Zo komt er van de Cooper - de opvolger van de drie- en vijfdeurs hatchbacks - een elektrische driedeurs en verschijnt er tevens een volledig elektrische nieuwe Mini Countryman. Voor 2025 staat de komst van de Aceman op de rol, een elektrische cross-over die onder de Countryman komt te staan.

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (19)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens