Elektrische Mini Countryman: klaar voor 2023

Klaar voor dit jaar

Mini Countryman Elektrisch
Mini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman ElektrischMini Countryman Elektrisch

Mini slingert in Leipzig tegen het eind van dit jaar de productie aan van de volledig nieuwe Mini Countryman. Die wordt een maatje groter, wordt leverbaar met een elektrische aandrijflijn én is nu vanuit alle hoeken door Mini in beeld gebracht.

De huidige, tweede generatie Mini Countryman ziet in het Nederlandse Born het levenslicht, maar de opvolger van het model zal niet meer door VDL Nedcar worden gebouwd. Mini hevelt de productie van de Mini Countryman vanaf de komst van de nieuwe derde generatie namelijk over naar Leipzig, waar hij naast auto's als de BMW 1-serie, 2-serie Gran Coupé en 2-serie Active Tourer van de band zal lopen. Mini laat zijn nieuwe SUV nu zelf zien.

De nieuwe Mini Countryman komt net als het huidige model gewoon met verbrandingsmotoren op de markt. Maar het zal de eerste Countryman ooit zijn die ook met een volledig elektrische aandrijflijn leverbaar wordt. De Mini Countryman groeit bij zijn generatiewissel ogenschijnlijk aanzienlijk. Dat is niet zomaar. Het groter maken van de Countryman biedt Mini de mogelijkheid een kleinere cross-over onder het model te plaatsen. Medio vorig jaar liet Mini namelijk al de Aceman Concept zien, een vooruitblik op een nieuwe 4,05 meter lange cross-over. De huidige Countryman is 4,31 meter lang, maar de nieuwe zal dus nog een maatje groter zijn.

De nieuwe Countryman deelt zijn basis gewoon weer met de BMW X1 en 2-serie Tourer. Zet dan ook in op twee plug-in hybride aandrijflijnen met vermogens van 245 pk en 326 pk. De X1 is er ook als elektrische iX1 met twee samen 313 pk en 494 Nm sterke elektromotoren. Kijk niet gek op als die aandrijflijn ook in de Mini Countryman een plekje krijgt.

Voor de productie van de nieuwe Mini Countryman in Leipzig breidt Mini er het aantal productielijnen uit met acht stuks. Daar is een investering van €800 miljoen mee gemoeid. Het blijft overigens niet bij een nieuwe Countryman. Mini komt onder meer met een nieuwe elektrische hatchback.

PRIVATE LEASE MINI Countryman

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum