BMW ActiveHybrid 5: de derde van BMW

BMW ActiveHybrid 5
BMW voegt de ActiveHybrid 5 toe aan het leveringsprogramma. Na de X6 en de 7-serie is het de derde hybride van BMW. De prijs is inmiddels bekend.

Bij de BMW ActiveHybrid 5 is een elektromotor gekoppeld aan de zes-in-lijn met 306 pk. Door de hulp van elektrokracht levert de hybride echter 340 pk. Daarmee sprint de auto in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u en wordt er een verbruik opgegeven van 6,4 liter op 100 km. De CO2-uitstoot is 149 gr/km. Dat is niet genoeg voor lage bijtelling. De prijzen van de ActiveHybrid 5 beginnen bij 69.970 euro. De levering start begin volgend jaar en de prijs is dan ook al gebaseerd op de dan geldende belastingregels.

Een noviteit bij deze hybride is de 'Coasting Mode'. Daarbij wordt bij het loslaten van het gas de aandrijflijn ontkoppeld en tot 160 km/u de verbrandingsmotor uitgeschakeld. Verder is er natuurlijk een start/stop-functie. Beide zijn automatisch actief in de rijmodus Eco Pro. De 55 pk elektromotor kan gedurende drie tot vier kilometer zorgen voor louter elektrische aandrijving. De maximumsnelheid is daarbij 60 km/u. Bij lage snelheden wordt zo veel mogelijk elektrisch gereden. Verder wordt bijvoorbeeld de airco met vier klimaatzones gevoed door de lithium ion-accu. Ook tijdens stilstand en uitgeschakelde zes-in-lijn blijft het systeem dus werken.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (94) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum