BMW 4-serie klaar voor onthulling

Nog een weekje

BMW 4-serie teaser

De gloednieuwe BMW 4-serie maakt over een weekje zijn langverwachte publieksdebuut. BMW blikt erop vooruit met een schimmige teaserfoto.

Al ongeveer een jaar duikt de splinternieuwe BMW 4-serie keer op keer in gecamoufleerde vorm op. De 4-serie Coupé, de Cabrio en de Gran Coupé zijn allemaal al gespot. Daarbij is het inmiddels een publiek geheim hoe de neus van de nieuwkomer eruit komt te zien. Die schitterde namelijk al eens grotendeels ongecamoufleerd op het internet. Het is diezelfde enorme grille die nu op een schimmige teaserfoto van BMW zelf prijkt. Daarbij is goed te zien dat de twee 'nieren', zoals dat al eerder zichtbaar leek, optisch aan elkaar verbonden zijn en nagenoeg de volledige hoogte van de neus beslaan. Ook is de indeling van de koplampen goed te zien.

Wat er nog wél geheim is, blijft niet lang verhuld. BMW trekt op 2 juni namelijk het doek van de 4-serie. Die staat op dezelfde basis als de huidige 3-serie. Verwacht dus een redelijk vergelijkbaar motorenaanbod. Dat betekent dat er van de 4-serie ook weer extra sportieve varianten komen. Zo maakte BMW onlangs zelf bekend dat er een M440i komt, die de beschikking heeft over een 374 pk en 500 Nm sterke zescilinder. Dat zal een tijdje de topversie zijn, totdat uiteraard de splinternieuwe M4 ten tonele verschijnt. Die zal in de basis waarschijnlijk gevaarlijk dicht tegen de 500 pk vermogen aanschurken. Nog krachtiger Competition- en GTS-versies doen daar ongetwijfeld weer een flinke schep bovenop.

AutoWeek mocht onlangs al rijden met de nieuwe BMW 4-serie. Onze ervaringen lees je in AutoWeek 22, die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.