Bijna €4 miljard staatssteun voor Spaanse auto-industrie

Grote impact

Seat productie Martorell Spanje fabriek Seat Leon

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft gezegd dat de regering met maatregelen komt om de economie na de coronacrisis te helpen. Een belangrijk onderdeel is een flinke staatsinjectie voor de auto-industrie.

Volgens Automotive News Europe kan de Spaanse auto-industrie op een hulpplan reken waarbij er €3,75 miljard wordt vrijgemaakt. Hiermee moet één van de grootste industrieën in Spanje uit het slop getrokken worden. Een soortgelijke hulpfonds is er ook voor de toeristische sector. De auto-industrie en het toerisme zijn de grootste industrieën van het land, samen zijn ze goed voor 22 procent van het Spaanse bruto binnenlands product. De autoproductie is goed voor een vijfde van de Spaanse export. Het is dan ook na Duitsland het land waar de meeste Europese auto’s gebouwd worden.

Naast de Volkswagen Groep met natuurlijk fabrieken voor Seat hebben Groupe Renault, PSA en Ford fabrieken in het Zuid-Europese land. Alle fabrieken hebben echter maanden stilgelegen door het coronavirus dat flink heeft huisgehouden in Spanje. Nissan heeft daarnaast recent laten weten dat het afstand gaat doen van zijn fabriek in Barcelona.

Volgens de Spaanse Bank krimpt de Spaanse economie dit jaar met 15 procent.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.