Groupe PSA sluit Europese fabrieken

In ieder geval tot 27 maart geen productie

Opel fabriek assemblage Zaragoza

Groupe PSA meldt dat het in één klap zijn Europese productiefaciliteiten voor een periode sluit. Volgens de huidige planning blijven twaalf productielocaties in ieder geval tot en met 27 maart gesloten.

Groupe PSA zegt zich genoodzaakt te voelen al zijn Europese productiefaciliteiten tot en met 27 maart te sluiten. Het concern zegt zich zorgen te maken om de uitbraak van het COVID-19-virus (corona) in gebieden vlakbij verschillende fabrieken. Daarnaast wordt de productieketen verstoord door toeleveranciers die eveneens niet draaien zoals gebruikelijk. Ook geeft Groupe PSA aan dat het merkt dat de vraag naar nieuwe auto's stevig is afgekomen.

De productielocaties in het Franse Mulhouse én in het Spaanse Madrid sluiten vandaag hun poorten. In Mulhouse produceert Groupe PSA de 508, 508 SW en de DS 7 Crossback. In Madrid rolt de C4 Cactus van de band. Morgen sluiten de fabrieken in het Franse Poissy, Rennes en Sochaux (308, 3008, 5008) de deuren en en ook in Zaragoza (Spanje) gaan de poorten morgen op slot. In Zaragoza produceert Groupe PSA onder meer de Citroën C3 Aircross en de Opel Crossland X. Ook wordt morgen de fabricage in het Duitse Eisenach (Grandland X) en Rüsselsheim gestaakt. Daarnaast gaan ook de locaties in het Engelse Ellesmere Port (Opel Astra) en het Poolse Gliwice (Opel Astra) morgen dicht.

Op 18 maart sluit in Frankrijk de faciliteit in Hordain (bedrijfswagens voor o.a. Peugeot, Citroën, Opel en Toyota) en ook de fabrieken in het Spaanse Vigo (eveneens bedrijfswagens) en in het in Portugal gelegen Mangualde (Berlingo, Partner en Combo) gaan per morgen dicht. Op 19 maart hangt Groupe PSA een ketting om de toegangspoorten in het Engelse Luton en in het Slowaakse Trnava (208).

Wat bovenstaande voor gevolgen heeft voor de levering van auto's in Nederland, is nog niet bekend. We zijn in afwachting van een reactie.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.