Baojun KiWi EV is elektrische stadsauto

Fruitautootje

Baojun KiWi EV
Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV Baojun KiWi EV

Ook in tijden met relatief veel groot nieuws is er ruimte in te zoomen op een eigenaardigheidje dat zich ver buiten de Nederlandse grenzen afspeelt. We komen weer uit in China, waar Baojun een van z'n kleine EV's een nieuwe naam geeft.

Baojun stelde in april 2020 een even zo vierkant als elektrisch aangedreven stadsauto aan de Chinese consument voor: de E300. De E300 kreeg enkele maanden later gezelschap van de E300 Plus, een 30 centimeter langere versie met meer ruimte voor de twee achterpassagiers. De naam E300 kun je nu vergeten. Baojun lanceert de E300 met veel bombarie namelijk opnieuw, ditmaal heet het karretje KiWi EV. Ondanks dat de E300 zich daarmee voordoet als een fruitautootje, verwijzen de K en de W uiteraard naar het symbool voor kilowatt.

De Baojun KiWi is vanbuiten niet van de E300 te onderscheiden, althans, wat design betreft. De KiWi EV is namelijk wel in nieuwe kleuren te krijgen. Ook past Baojun in het interieur andere materialen toe. Op technisch vlak is de KiWi EV tevens identiek aan de E300 en dat betekent dat hij een 54 pk en 150 Nm sterke elektromotor heeft die z'n energie put uit een 32 kWh accu. Volgens Baojun komt de E300 305 NEDC-kilometers ver op een acculading.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.