Baojun blikt vooruit op nieuwe microcar

Klein maar fijn

Baojun

Het Chinese Baojun blikt met een markant vormgegeven kleintje vooruit op de wijze waarop het zijn van nature al bijzonder gelijnde stadsauto's gaat vormgeven. We heten welkom: de vooralsnog naamloze blokkendoos van Baojun.

Baojun is een Chinees automerk dat voorkwam uit een samenwerking tussen General Motors en het Chinese SAIC Motor. Baojun, dat ook heel behoorlijke auto's produceert, liet in 2017 de E100 zien, een piepkleine EV met een op z'n zachtst uitgedrukt bijzonder voorkomen. Een jaar later kreeg die 2,3 meter korte EV gezelschap van de E200, een zo mogelijk nóg eigenwijzer ogende elektrische stadsauto die Baojun in de 'microcar'-categorie plaatst. Het bedrijf heeft een nieuw kleintje naar voren geschoven dat nog geen naam draagt.

Het naamloze kleintje is volgens Baojun een vooruitblik op wat het op designvlak met zijn kleine stadsrakkers van plan is. De hoekige Baojun is overgoten met een designtaal die zijn scheppers 'Interstellar Geometry' noemen, en dat klinkt marketingtechnisch natuurlijk erg lekker. De in twee kleuren uitgevoerde koets van de net als de E100 en E200 volledig elektrische auto lijkt opgebouwd uit twee delen, waarbij het 'passagierscompartiment' min of meer op het onderste deel van de auto gedrukt lijkt. De laadklep krijgt een plek midden op de neus van het eigenwijze wagentje. Hoe de achterzijde en het interieur zijn vormgegeven, houdt Baojun nog even geheim. Zeer waarschijnlijk komt er op termijn een productieversie van deze designstudie.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.