Autoverhuurder Hertz vraagt faillissement aan in Noord-Amerika

Het laatste zetje

Hertz Ford Fiesta ST-H

Hertz, een van de grootste autoverhuurders ter wereld, heeft zaterdag faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten en Canada, schrijft het bedrijf in een persbericht. De autoverhuurder kampte al lange tijd met hoge schulden en de coronacrisis heeft vervolgens het laatste zetje gegeven.

De faillissementsaanvraag geldt alleen voor Noord-Amerika en is niet van toepassing op de belangrijkste markten van het bedrijf, waaronder Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

"De impact van de coronacrisis op de vraag naar reizen kwam plotseling, was groot en veroorzaakte een acute daling van de inkomsten en het aantal toekomstige boekingen", aldus Hertz in het persbericht.

Een gesprek met schuldeisers over een verlenging van het uitstel van betaling liep op het laatste moment op niets uit. Hertz had in april al uitstel van betalingen van 400 miljoen dollar (367 miljoen euro) gekregen. De deadline hiervan verliep vrijdag.

Hertz kampt met een schuld van 19 miljard dollar (17,4 miljard euro) en zit opgescheept met zo'n 700.000 voertuigen die momenteel voor het grootste deel niet gebruikt worden door de coronacrisis.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.