Autofabrikanten hervatten Chinese productie

Corona onder controle?

PSA Dongfeng Wuhan China fabriek

In China ligt momenteel een groot deel van het dagelijks leven en de industrie stil vanwege het coronavirus. Meerdere merken zagen zich genoodzaakt om de productie in diverse fabrieken stil te leggen, maar inmiddels geven steeds meer fabrikanten weer groen licht.

Terwijl het coronavirus nog steeds op diverse nieuwe plekken opduikt, lijken diverse fabrikanten erop te vertrouwen dat in China de boel inmiddels onder controle is. Vorige maand gingen diverse fabrieken van onder meer Toyota, Tesla, Honda, Ford en GM op non-actief en nu draaien vele fabrikanten dat weer terug. Ford heeft maandag de fabriek in Chongqing alweer groen licht gegeven. Tesla zou volgens Reuters ook vanaf maandag de Gigafactory in Sjanghai weer hebben geopend.

Andere fabrikanten zitten nog midden in de overweging wanneer de deuren weer worden geopend. Zo overweegt Toyota naar verluidt om 'op z'n vroegst komende week' weer zijn vier gesloten fabrieken in China te openen. Datzelfde geldt voor Honda, dat zelfs al rekent op een heropening van de faciliteiten in het zwaar getroffen Wuhan. General Motors is volgens CNBC van plan om vanaf eind deze week de vijftien tijdelijk gesloten fabrieken weer te openen.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.