Audi zet A3 Sportback E-tron terug op de prijslijst

Nog even!

Audi A3 Sportback 40 E-tron

Audi trok in augustus vorig jaar de stekker uit de Nederlandse levering van de A3 Sportback E-tron. Goed nieuws voor wie graag een gestekkerde A3 wil: hij is weer beschikbaar.

Audi leverde de plug-in hybride-versie van de A3 Sportback sinds augustus vorig jaar niet meer. De stekkerversie werd te midden van de hectiek rond de overgang naar de WLTP-methode van de Nederlandse prijslijst geschrapt, maar keert nu terug. Veel te kiezen valt er overigens niet. Audi levert de nu A3 Sportback 40 E-tron geheten plug-in hybride slechts in één uitvoering: als Advance Spot. Audi vraagt er € 40.360 voor en dat is zo'n € 1.400 minder dan voorheen.

De opzet van de aandrijflijn blijft onveranderd. Opnieuw werkt een 1.4 TFSI samen met een elektromotor, ze zijn goed voor een systeemvermogen van 204 pk. Met dat hart sprint de 40 E-tron in 7,6 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Z'n topsnelheid: 222 km/h. Het elektrisch bereik ligt volgens de WLTP-cyclus op 40 kilometer. De standaarduitrusting van de Advanced Sport omvat onder meer het S-line pakket met optische aankleding, al moet de 40 E-tron het zonder het normaliter wel aanwezige sportonderstel stellen.

Volgend jaar staat er een volledig nieuwe generatie van de A3 en dus ook van de A3 Sportback in de showrooms. Ook van die auto komt zeer waarschijnlijk weer een plug-in hybride variant.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum