Audi reageert op miljardenbod: 'Lamborghini niet te koop'

Leuk geprobeerd?

Lamborghini Urus

Een Zwitsers bedrijf zou Lamborghini over willen nemen voor een flink bedrag, maar lijkt Audi niet op te zitten wachten. Ingolstadt geeft nu aan dat het bod aan dovemansoren is gericht.

Dinsdag bracht het Britse Autocar naar buiten dat het Zwitserse Quantum Group AG een bod van € 7,5 miljard heeft gedaan op Lamborghini. Direct was al zeer de vraag of de Volkswagen Group hier überhaupt een boodschap aan zou hebben, aangezien het vorig jaar nog aangaf Lamborghini binnen de groep te willen houden en het onlangs ook nog een elektrische toekomststrategie voor Lamborghini presenteerde.

Die twijfel blijkt niet ongegrond, want volgens Automobilwoche is Audi, dat de verantwoordelijkheid draagt over Lamborghini, niet van plan om het Italiaanse merk te verkopen. "Dit staat niet ter discussie binnen de groep. Lamborghini is niet te koop", aldus een woordvoerder die er geen doekjes om windt. Quantum Group lijkt dus bot te vangen, al zou het nog wel van plan zijn om woensdag het bod verder toe te lichten aan de Volkswagen Group.

Welk idee erachter het bod zit, is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Quantum Group is een vrij onbekende naam, al is het vanwege oprichter Rea Stark wel te linken aan Piëch Automotive. Of het automerk van de zoon van de in 2019 overleden Volkswagen-coryfee Ferdinand Piëch inderdaad iets te maken heeft met dit bod, is echter onduidelijk.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.