'Zwitsers bedrijf doet miljardenbod op Lamborghini'

Bekokstooft Piëch Automotive een overname?

Lamborghini Aventador

De Volkswagen Group zou een enorm bod hebben ontvangen voor een overname van Lamborghini. Het concern gaf onlangs echter nog aan dat het Lamborghini binnenshuis wil houden, maar wie weet komt er nu toch wat aan het rollen.

Er zou volgens het Britse Autocar bij de Volkswagen Group een bod van maar liefst €7,5 miljard binnengekomen zijn voor Lamborghini. Dat bod is afkomstig van het Zwitserse bedrijf Quantum Group AG. Bij het bod zou deze partij hebben aangegeven het bedrag neer te willen leggen voor de volledige overname van Lamborghini. Of Volkswagen hiervoor te porren is, is nog maar zeer de vraag. Het concern gaf immers eind vorig jaar aan dat het Lamborghini niet van de hand wil doen. Ook toonde het merk zich eerder deze maand, gesteund door het moederbedrijf, ambitieus met verregaande elektrificatieplannen voor de komende jaren.

Uit de documenten die het Britse medium heeft ingezien, zou blijken dat Quantum Group wel een samenwerking tot op zekere hoogte wil laten bestaan tussen Volkswagen en Lamborghini. Onder meer Audi zou nog jaren in beeld blijven als onderdelenleverancier voor het merk uit Sant'Agata Bolognese.

Het Zwitserse Quantum Group is een nieuwe naam die nog behoorlijk in nevelen gehuld is, maar de persoon die uit naam van Quantum het bod zou hebben ingediend, is wel een bekende. Dat is namelijk Rea Stark Racjic, de Zwitser die samen met Anton 'Toni' Piëch (de zoon van Ferdinand Piëch en achterkleinzoon van Ferdinand Porsche) in 2017 Piëch Automotive oprichtte. Het bod op Lamborghini kan een losstaand project van Stark zijn, maar het geeft natuurlijk wel te denken. Het lijntje tussen Volkswagen en Piëch Automotive is immers kort. Toni Piëch trok afgelopen najaar onder meer voormalig Volkswagen-CEO Matthias Müller aan voor zijn eigen merk en natuurlijk heeft hij vanwege zijn (in 2019 overleden) vader een sterke connectie met het concern.

Piëch Automotive Mark One

Piëch Autmotive Mark Zero

In 2019 onthulde Piëch zijn eerste auto; de volledig elektrische Mark Zero, die nu op de website van Piëch als GT2 wordt aangeduid. Dit jaar mogen we meer van Piëch verwachten. Of de overname van Lamborghini daarbij hoort, zal de tijd leren.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.