Audi A3 e-tron laadt op voor de Salon van Genève

Audi A3 e-Tron
Audi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-TronAudi A3 e-Tron
Audi is van alle markten thuis op de Salon van Genève. Niet alleen de anabolenliefhebbers worden bediend met de RS Q3, ook de hybride-adepten krijgen nieuws. De A3 e-tron debuteert namelijk in de Zwitserse stad.

De A3 e-tron is een plug-in hybride. De auto combineert een 150 pk sterke 1.4 TFSI met een elektromotor van 102 pk. Schakelen gaat via een nieuw ontworpen zestraps e-S tronic transmissie. Het systeemvermogen is 204 pk, het maximumkoppel 350 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 7,6 seconden en de topsnelheid is 222 km/h. Het gemiddeld verbruik is 1,5 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 35 g/km.

De Audi kent diverse aandrijfmodi: puur elektrisch, een combinatie van elektro- en verbrandingsmotor (als er veel vermogen wordt gevraagd) of alleen de 1.4 TFSI. Wie puur elektrisch rijdt, ziet de topsnelheid begrensd op 130 km/h. De puur elektrische actieradius is 50 kilometer. Als de bestuurder het gaspedaal loslaat, worden beide motoren uitgeschakeld. Zodoende wordt het remmende effect van de motoren voorkomen.

Audi zelf benadrukt dat de A3 e-tron een 'realistisch voorproefje' is van hoe het merk de toekomst van mobiliteit gaat invullen. Reken er dus maar op dat we deze plug-in hybride aandrijflijn op termijn in productie-Audi's gaan zien.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.