ATS onthult GT

Met een vleugje McLaren

ATS GT
ATS GTATS GTATS GTATS GTATS GTATS GTATS GTATS GT
Ruim twee weken geleden kondigde het herboren ATS aan dat het een nieuwe supercar in het vat had zitten. Die nieuweling, GT geheten, lijkt zijn basis te delen met de McLaren 650S.

De ATS GT is een gelikt getekende supercar waarvan de gehele lijn overeen lijkt te komen met die van McLaren's 650S. Dat is niet de enige overeenkomst die de herboren Italiaan heeft met die exotische Brit. Ook de aandrijflijn lijkt namelijk van de 650S afkomstig.

Achter de voorstoelen van deze 4,7 meter lange en 1,96 meter brede coupé ligt een 3,8-liter grote biturbo V8, een blok dat 650 pk en 678 Nm levert. Wie meer neertelt, krijgt 700 pk en 750 Nm tot zijn beschikking. Dat vermogen heeft slechts 1.300 kilo te verslepen. Een sprint vanuit stilstand naar 60 mph (97 km/h) is daarmee in 3 tellen achter de rug. In 9,9 seconden rent de Italiaan naar een snelheid van 192 km/h. Z'n topsnelheid ligt op 323 km/h. Schakelen gaat middels een zeventrapsautomaat. De wielen meten aan de voorzijde 20-inch en zijn achter 21-inch groot. Aanvankelijk worden 12 exemplaren geproduceerd, mogelijkerwijs wordt dit aantal later uitgebreid.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.