Amerikaanse waakhond onderzoekt auto's FCA

1 miljoen Rams en Durangos onder de loep

Dodge Durango
De Amerikaanse veiligheidsinstantie National Highway Traffic Safety Administration neemt 1 miljoen producten van Fiat Chrysler Automobiles onder de loep.

De National Highway Traffic Safety Administration is een onderzoek gestart naar zo'n 1 miljoen auto's van het concern Fiat Chrysler Automobiles. Het gaat om Rams 1500 die tussen 2013 en 2016 zijn geproduceerd én om Dodges Durango die tussen 2014 en 2016 zijn gebouwd. De veiligheidswaakhond is het onderzoek gestart naar aanleiding van berichten over geparkeerde exemplaren die na het parkeren 'wegrollen'.

In totaal zou de NHTSA 25 berichten hebben ontvangen over weggerolde auto's. Daarbij zouden 9 mensen gewond zijn geraakt. De instantie adviseert eigenaren van bovengenoemde auto's om de automaat in P te zetten alvorens uit te stappen. Eerder kwamen producten van FCA die voorzien waren van een 'voor verwarring zorgende' keuzeknop voor de automaat negatief in het nieuws. Ook deze auto's rolden weg. De Rams en Durangos beschikken over een andere keuzeknop.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.