Amerikaanse BMW's duurder in China

Fabrikant moet compenseren voor handelsoorlog

BMW X5 xDrive25d
In navolging van Tesla heeft nu ook BMW de Chinese prijzen van zijn in de Verenigde Staten gebouwde modellen aangepast. Als gevolg van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zijn de X5 en X6 in het Aziatische land tussen de 4 en 7 procent duurder geworden.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Ongeveer 25 procent van het aantal in Spartanburg geproduceerde BMW's wordt naar China geëxporteerd. Het prijskaartje van een BMW X5 xDrive28i is daar inmiddels opgelopen tot 729.990 yuan, het equivalent van ruim 91.000 euro.

Ter vergelijking, de prijzen van het uitgaande model beginnen in de Verenigde Staten bij 57.200 dollar, omgerekend 45.100 euro. Voor dat bedrag levert een Amerikaanse dealer een X5 sDrive35i. In Nederland was de vorige generatie verkrijgbaar vanaf 75.977 euro, waarvoor je de X5 sDrive25d kreeg. De prijzen van de nieuwe X5 beginnen vooralsnog bij 91.954 euro voor de X5 xDrive30d Executive. Eerder deze maand schoof Tesla de kosten van de tot 40 procent verhoogde Chinese tariefmuur door naar de consument met prijsverhogingen voor de Model S en de Model X.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum