Adieu Renault Avantime

Renault Avantime
Hoewel we wisten dat de Renault Avantime geen succes is, was het bericht dat de productie wordt gestaakt toch wel schokkend nieuws.

Hoewel het alom bekend is dat de Renault Avantime geen succes is, was het bericht dat de productie wordt gestaakt toch wel schokkend nieuws.

Voor zover wij kunnen nagaan is het de laatste decennia niet voorgekomen dat de productie van een model binnen twee jaar weer wordt stop gezet. De Renault Avantime is medio 2001 op de markt gekomen en in 2002 zijn er in totaal maar 5000 van verkocht

Dat is voor Avantime-producent Matra Automobile niet genoeg om van te bestaan. Matra zal daarom de productie stop zetten. Volgens een Duitse krant gebeurt dat met onmiddellijke ingang, maar volgens Renault worden eerst de bestaande orders per geval nog afgehandeld.
Matra was ooit de vierde autoproducent van Frankrijk en gespecialiseerd in het bouwen van kunststof carrosserieën. In 1984 begon Matra met de productie van de Renault Espace en heeft dat tot het huidige (stalen) model gedaan. Ook met de Avantime lag het voor de hand dat Matra de productie op zich zou nemen.
De Duitse krant meldt dat het moederbedrijf van Matra', Lagardère S.A. heeft meegedeeld zijn aandelenpakket van 1,3 % in Renault op de markt te brengen, hetgeen betekent dat het bedrijf zich terugtrekt uit de automobielindustrie.
Voor de Matra-arbeiders is het stopzetten van de productie van de Avantime nog het schrijnendst. Na de bouw van in totaal meer dan een miljoen Espaces heeft Renault de vierde generatie in eigen beheer genomen. Dat kostte al 1500 Matra-werknemers hun baan. Nu staan nog eens 900 banen op de tocht.
Renault zorgt uiteraard voor de after sales van de Avantime. Onmiddellijk is ook de vraag gerezen hoe het met de VelSatis zal gaan. Voor dit model ligt de productiecapaciteit op 250 auto's per dag, maar Renault bouwt er maar 80 per dag.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.