Nieuwe versies Renault Avantime

Renault Avantime
Het gamma van de Renault Avantime wordt uitgebreid. De 3-liter 24-kleps V6-motor krijgt gezelschap van de 2.0 T 16-V viercilinder en de 2.2 dCi common-rail turbodiesel. Ook nieuw is de Expression uitvoeringsvariant.

Het gamma van de Renault Avantime wordt uitgebreid. De 3-liter 24-kleps V6-motor krijgt gezelschap van de 2.0 T 16-V viercilinder en de 2.2 dCi common-rail turbodiesel. Ook nieuw is de Expression uitvoeringsvariant.

Bij de introductie was de V6 met 6-versnellingsbak de variant van de Avantime. Afgezien van de twee nieuwe motoren, is het sinds kort ook mogelijk de 3-liter V6 met de Proactive 5-traps automaat te bestellen.
De nieuwe 2-liter 16-klepper is afgeleid van de 2.0 16V F4R-motor en levert met de zogenaamde 'Twin Scroll' turbocharger een vermogen van 165 pk, terwijl zijn maximum koppel op 250 Nm over het brede toerenbereik van 2000 tot 4250 tpm wordt bereikt. Het gemiddeld benzineverbruik komt volgens de fabrieksopgave uit op 9,2 l/100 km. De nieuwe motor komt eerst op de markt met de 6-bak en later eveneens met de Proactive 5-traps automaat.
De 4-cilinder 2.2. dCi 16-kleps common-rail turbodiesel nog voor de zomer in ons land beschikbaar zijn. Hij wordt al gebruikt in de Laguna en de Vel Satis. Hij heeft een vermogen van 150 pk en zijn maximum koppel in de Avantime komt op 320 Nm bij 1750 tpm. Met deze motor heeft de Avantime een gemiddeld brandstofverbruik van 7,3 l/100 km.

Met de komst van de nieuwe versies wordt ook een nieuwe uitvoering geïntroduceerd: de Expression. Daarmee heeft de Avantime ondermeer ABS met EBD en remassistent, ESP en ASR tractie controle, twee airbags voorin en opzij en gordijnzakken vóór en achter.
In het interieur onder meer een centrale armsteun vóór, elektrische hoogte verstelling voor de bestuurdersstoel, automatische airco, met leer bekleed stuur, elektrische raambediening vóór en achter en getinte ramen.
Van buiten is de uitvoering verder herkenbaar aan in kleur gespoten bumpers, deurkrukken en spiegelhuizen en aan de 16-inch Jérémy-wielen. Xenon koplampen , mistlampen vóór en elektrisch bediende en verwarmde buitenspiegels behoren eveneens tot het Expression-pakket. (Henny Hemmes)