Abt presenteert RS6-E Hybrid Concept

1.020 pk dankzij elektrohulp

ABT Audi RS6-E Hybrid
De Duitse tuner Abt heeft zich voor de zoveelste keer gestort op een product van de Volkswagen Group. Het eindresultaat is echter net wat interessanter dan gebruikelijk is. We maken kennis met de RS6-E Hybrid Concept.

Audi's RS6 Avant is met zijn standaard 560 pk en 700 Nm sterke V8 niet bepaald het slapste jongetje van de klas. Voor wie liever de grens van 600 pk doorbreekt, biedt Audi zelf de RS6 Avant Performance aan die 605 pk en 750 Nm mobiliseert. De Duitse tuner Abt biedt al jaren diverse tuningkits voor de auto aan, maar niet eerder ging het er zo extreem aan toe als bij deze RS6-E Hybrid Concept.

Het studiemodel is namelijk maar liefst 1.020 pk en 1.291 Nm sterk. Het 'E'-tje in de naam verwijst naar een elektromotor die de RS6 van extra kracht voorziet. Ten opzichte van de RS6 Performance is deze RS6-E Hybrid Concept maar liefst 415 pk krachtiger. De auto profiteert verder van een herschreven motormanagementsysteem én van een sportuitlaat. De elektromotor krijgt zijn energie uit een 13,6 kWh groot accupakket.

Volgens Abt is de concept-car in staat om in 3,3 tellen naar een snelheid van 100 km/h te schieten, 0,4 tellen sneller dan de RS6 Performance. De topsnelheid ligt op 320 km/h. Vanbuiten wordt de auto vol gehangen met spoilerwerk uit de Abt-catalogus en ook een speciaal printje ontbreekt niet. De auto staat op 21-inch lichtmetaal. Abt houdt de lippen over mogelijke productieplannen nog stijf op elkaar.

Video

PRIVATE LEASE Audi A6

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum