Aantal oldtimers gegroeid tot boven 200.000

Kever op één, Eend op twee

ClassicsNL

Het aantal personenauto’s in Nederland dat ouder is dan dertig jaar, de zogenoemde oldtimers, is in 2018 met 2,1 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Eind vorig jaar stonden er 200.061 exemplaren ingeschreven, zo blijkt uit cijfers van Bovag en RDC.

Het aantal geïmporteerde oldtimers nam met 4,1 procent toe en de export daalde met 16,7 procent ten opzichte van 2017. De Volkswagen Kever is de populairste oldtimer van Nederland. Op plek twee en drie staan respectievelijk de Citroën 2CV en de Volkswagen Golf.

De import van wagens die zijn gebouwd voor 1988 nam de afgelopen jaren steeds toe, van 4.137 stuks in 2014 naar 4.562 vorig jaar. Tegelijkertijd was er een forse daling in het aantal klassiekers dat ons land verliet; in 2014 waren dat er 18.864 en afgelopen jaar nog 7.838.

De populariteit van oldtimers valt te verklaren door de hoogconjunctuur, waardoor veel mensen eindelijk geld hebben om hun droom te realiseren. Verder zorgt de langdurige lage rentestand ervoor dat veel kopers op zoek zijn naar een rendabele belegging.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.