Aangescherpte Kia Optima geprijsd

Plug-in Hybride volgt later

Aangescherpte Kia Optima geprijsd
In februari dit jaar stelde Kia de Europese versie van de gefacelifte Optima aan de wereld voor. We weten nu wat de vernieuwde Koreaan in Nederland moet gaan kosten.

AutoWeek is in de prijslijsten gedoken en heeft kunnen achterhalen welke bedragen Kia minstens wil ontvangen voor de vernieuwde Optima. Op de prijzen van de plug-in hybride varianten moeten we nog even wachten.

Kia vraagt minimaal € 37.895 voor de Optima. Voor dat geld rijd je de auto als sedan met een 180 pk sterke 1.6 T-GDI onder de kap. Schakelen geschiedt standaard met een DCT-transmissie met zeven verzetten. De auto is uitgevoerd als DynamicPlusLine. Liever de GT-Line? Reserveer dan een bedrag van minimaal € 42.395. Wie de Optima Wagon met deze benzinemotor wenst, is voor de DynamicPlusLine € 39.395 en voor de GT-Line € 43.895 kwijt.

Dieselen kan vanaf € 39.895. Voor dat bedrag levert Kia de Optima Sedan met nieuwe 136 pk sterke 1.6 CRDI onder de kap. De auto is uitgevoerd als DynamicPlusLine. Voor de in GT-Line-trim uitgevoerde sedan met deze dieselmotor vraagt Kia € 44.395. Liever de Wagon? Reserveer voor de DynamicPlusLine en voor de GT-Line dan € 41.395 en € 45.895.

De vernieuwde Optima is te herkennen aan z'n nieuwe voorbumper. De sedanversie krijgt daarnaast een nieuwe achterbumper. Tevens is de verlichting aan de voorzijde aangepast.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.