Aandeelhouders Nissan sturen Ghosn weg

Alle banden verbroken

Carlos Ghosn

De aandeelhouders van autoconcern Nissan hebben voormalig directeur Carlos Ghosn formeel weggestuurd. Het merendeel stemde voor het verbreken van alle banden met de gevallen automagnaat.

Daarnaast is ook Greg Kelly, een andere directeur, weggestemd. De topman van Renault, Jean-Dominique Senard is juist aangesteld bij Nissan.

Ghosn zit al langere tijd vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Hij gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi. Door de affaire kwam de alliantie tussen de drie automakers onder druk te staan. Zowel Nissan als Renault namen eerder al afscheid van de topman.

Begin maart kwam Ghosn op borgtocht vrij, maar onlangs werd hij weer opgepakt na nieuwe aanklachten tegen hem. Volgens Ghosn heeft die nieuwe aanhouding te maken met zijn aankondiging van een persconferentie, waarin hij een boekje open wilde doen over de verdenkingen tegen hem.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.