Volvo XC70 2.5 T AWD (2003)
| Uitvoering | XC70 2.5 T AWD |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 138.000 km |
| KM-stand laatst | 153.200 km |
De Volvo XC70 stond al een tijdje op m\\\'n verlanglijstje. Door de komst van een derde kind de knoop doorgehakt omdat de Volvo makkelijker 3 kinderen op de achterbank toelaat dan m\\\'n voorgaande auto.
Na drie weken de voor mij perfecte auto gevonden. Een donkerblauwe handgeschakelde XC70 2.5T van begin 2003. De auto heeft 209pk en is voorzien van een Haldex differentieel voor de aandrijving van de achterwielen (in tegenstelling tot de zwakkere Visco koppeling die geplaatst is op de 2.4T met 200pk).
De auto is oa voorzien van Mobility Line (navigatie en telefoon), standkachel, nivomat, stoelverwarming, electrisch verstelbare bestuurdersstoel en zwarte leren bekleding wat allemaal voor mij een vereiste was.
Met 138000km en altijd op tijd bij de Volvo dealer onderhouden durfde ik het avontuur wel aan.
Zodra je de auto instapt valt je meteen de rust, ruimte en degelijkheid op. Dit laatste niet tot ieders smaak. Persoonlijk vind ik het dashboard etc prachtig met de grote functionele knoppen maar ja, anders had ik de auto ook niet gekocht!
Tijdens het rijden voel je dat de auto zwaar is. Niet dat de auto niet vooruit te branden is, in tegendeel, maar gewoon groot en degelijk. Dat de auto hoger ligt merk je voornamelijk door het iets over hellen tijdens het harder rijden door de bochten. Voor de rest is er weinig aan te merken op het onderstel. Zelfs bij snelheden rond de 220km p/u in Duitsland rijdt de auto fantastisch.
Het verbruik gecombineerd ligt rond de 1 op 9,5.
Grote spullen vervoeren is ook erg makkelijk door de geheel vlakke laadvloer. Met de achterzittingen neergeklapt ontstaat er een zee van ruimte. Onder de laadvloer bevindt zich de accu en het reservewiel. Tevens is er hier veel plaats aanwezig voor gereedschap etc.
Niet echt noemenswaardig op het eerste punt na:
-Inhouden/hikken van de motor bij hogere toeren. Dit bleek uiteindelijk door het niet op tijd staan van de uitlaat nokkenas.
-Je voelt de airco aanslaan tijdens het rijden door het kort inhouden vd motor.
-Bij het draaien van korte bochten hoorde je een harde tik achter. Dit komt door het loszitten van de steekassen achter. Dmv speciale lijm is dit opgelost.
-Benzineklep vergrendeling kraakt bij openen/sluiten