Volvo XC60 T5 Polar+ (2017) #2
Uitvoering | XC60 T5 Polar+ |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
De eerste SUV!
Weliswaar is deze XC60 niet meer in mijn bezit, maar er ontbrak nog een review. het is een magic blue XC60 T5 Polar + met vrijwel alle denkbare opties uit het laatste jaar van productie, 2016, kenteken op 2017. Uiteraard later ook laten voorzien van Polestar optimalisatie om vooral het koppel wat op te krikken, dat ging van 350 naar 400 Nm. Het brandstofverbruik zit gemiddeld op ca. 10l./100 km. Geen storingen of problemen gehad, deze XC60 was een uitlopend model, de nieuwe XC60 kwam eraan, dus geen kinderziekten of wat dan ook. Voorzien van Michelin zomerbanden en een set winterwielen met Continental. Beiden in de maat 235/60 18. De Polar+ is van zichzelf al erg compleet, maar toch nog wat opties toegevoegd: Exterior styling pakket, Estate Line, Intelli safe, Business Pack connect, Scandinavian line, Harman Kardon met subwoofer, verwarmde voorruit, flippers aan het stuur, afneembare trekhaak. Ik heb voorheen altijd sedans gehad, maar een S60 als T6 met full options te bestellen zou geen slimme zet zijn. Dit omdat er ook voor de S60 een nieuw model ging komen en mijn inruiler zou daardoor t.z.t. te duur worden om in de showroom te zetten, de vraagprijs staat dan in geen enkele verhouding tot de prijs van een hele nieuwe S60. Ik zou dus na 2 jaar geconfronteerd gaan worden met een enorme afschrijving. Omdat de X60 in Polar + ca. € 7.000,- voordeliger werd omdat het een uitlopend model was heb ik snel de order getekend. Een heel goed advies van de verkoper, dat moet gezegd! Absoluut geen spijt van gehad, want een hoge instap is voor een 55 plusser een welkome verbetering. Zelfs zodanig dat ik geen lage auto meer zou willen hebben. Ik zal nog wat foto's plaatsen van deze voor mij top comfortabele SUV. Inmiddels ben ik bijna 40 jaar klant bij Henk Scholten in Nijmegen en is dit mijn 15e nieuwe Volvo. Vanaf 2001 heb ik elke 2 jaar een nieuwe Volvo gekocht. Inderdaad een dure hobby, maar wel een hele leuke! Zie ook mijn review van mijn nieuwe XC60 T8 Recharche.

Volvo XC60 2.0 D4 R-Design Panorama/Afneem.Trekhaak
- 2013

Volvo XC60 2.0 T5 241pk AUT6 Momentum Trekhaak 1800kg/ Leer/ Stoelverw/ Navi/ Cruise/
- 2013

Volvo XC60 AWD D4 2.4 5cilinder -D5 met 191PK Geartronic Momentum /Adap.cruise/Xenon/Sensus Nav/Driveralert
- 2016