Volvo V70 2.5 D Comfort Europa (1999)
| Uitvoering | V70 2.5 D Comfort Europa |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 241.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Terugkijkend op de afgelopen 4 maanden, kan ik concluderen dat dit een auto is die wel bevalt.
Na verschillende proefritten in een 140 en 170 pk benzine en in deze 140 pk diesel, hebben we voor de diesel gekozen, vanwege het koppel (296Nm) en omdat wij ong. 20.000 km per jaar rijden.
We hebben getwijfeld of het verstandig is een auto met deze kilometerstand te kopen maar de ervaringen van anderen ook in dit forum, de goede staat van de auto en het vertrouwen in de Volvo specialist gaven de doorslag. We worden niet teleurgesteld vanaf de proefrit is het genieten in deze auto.
Bij de koude start merk je goed dat je in een diesel zit, maar als de motor op temperatuur is valt het verschil heel erg mee.
Het verbruik ligt tussen de 1:15 en 1:16 en dat valt ons niet tegen.
Het omslagpunt tussen diesel en benzine lag volgens onze berekening bij 16.000km.
De kleine puntjes die tijdens het gebruik naar voren zijn gekomen zijn naar volle tevredenheid opgelost.
* lichte olielekkage (zwetende carter pakking)
* bestuurdersportier niet met de sleutel te openen/sluiten (sluitmechaniek vervangen)
Alles onder garantie uitgevoerd.