Volvo V70 2.4 T Comfort (1999)

Volvo V70

UitvoeringV70 2.4 T Comfort
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf1999

"nieuwe" auto

Afgelopen zaterdag de Volvo opgehaald bij garage Brinkman in Vuren. Omdat ik veel heb gehad aan de reviews hier op autoweek, zal ik zelf ook een blogje bijhouden over de beslommeringen van de V70.

Eerste indrukken: solide auto, groot (vergeleken met mijn Peugeot 106), comfortabel. Automaat schakelt goed, motor is krachtig genoeg. Verbruik dit eerste weekend: ca. 1:10 over 500 km.

Eerste foutjes: achterlichtje viel uit (meteen verholpen door Brinkman), koplamp kapot (zelf nieuw lampje van EUR 15 erin gezet).

Ervaringen tot nu toe

Inmiddels een paar duizend kilometer gereden. Hij (zij?) bevalt erg goed. Er waren mij een paar kleine dingen opgevallen, die wat aandacht nodig hadden:

- verwarming linkerbuitenspiegel
- deurbekleding bestuurdersstoel los
- piepende achtervering

Even langsgebracht bij Brinkman Vuren waar ik m ook gekocht heb. Binnen de garantie is alles gemaakt, hele vriendelijke en vlotte service. Nieuwe spiegel besteld, alles wat in de loop der jaren (13 inmiddels!) wat losgeraakt was, weer vastgemaakt.

Bij het ophalen bleek er een plasje olie onder de motor te liggen. Martin van de garage peilde de olie en er moest een flinke slok bij. Dat was even schrikken. Nog maar ee paar dagen laten staan, zodat hun Volvospecialist er naar kon kijken (ik was op zaterdag langsgegaan en de kleine dingen waren binnen een paar uur gedaan).

De achterste krukaskeerring bleek niet goed te zijn, waardoor de versnellingsbak eruit moest. Een klusje van 10 uur, maar binnen de garantie en zonder klagen en met enthousisme gerepareerd, super.

Op naar de 150.000 km!

1 jaar verder

Ik heb de V70 nu één jaar. De ervaringen zijn erg positief, zowel wat betreft de auto zelf als de garage (Brinkman Vuren).

Net kleine beurt gehad (rijdt weer erg fijn voor EUR 323)en setje winterbanden erop(tweedehands bij Brinkman, maar zo goed als nieuw.

Verbruik over het afgelopen jaar blijft hangen rond 1:10, maar bij 110 km/h op de snelweg kan-i richting 1:11, misschien wel 1:12.

Puntjes van aandacht zijn de linkerbuitenspiegel (krijg ik onder garantie nog een nieuwe voor) en het slepende, metalige geluid bij het linkerachterwiel.

Groot onderhoud

Op weg naar het ziekenhuis om ons kindje op te halen: maxi-cosi past niet! De gordels bleken te kort. In paniek naar de Volvodealer (Bangarage Amsterdam-Zuidoost). Op weg naar de dealer trok het stuur erg naar links. Bij de dealer bleek dat de linker remklauw vastgelopen was. Offerte gevraagd: EUR 1.031 voor 1 remklauw. Snel mijn eigen garagist (BRinkman Vuren) gebeld: twee remklauwen voor EUR 841. Gedoe met dealer die opeens EUR 70 "diagnosekosten" wilde hebben of anders de auto niet teruggaf. Nooit meer naar de Bangarage dus. (Ben overigens benieuwd naar andere ervaringen met deze dealer).

Auto laten ophalen door Brinkman. Daar bleek dat de koplampspiegels het begeven hadden: EUR 100 per stuk.

Totale factuur kwam uit op EUR 1.324. Daarvoor heb ik dan wel:

- twee nieuwe remklauwen
- nieuwe schijven
- nieuwe blokken
- twee nieuwe koplampen

Ik moet er niet aan denken wat dit bij de dealer gekost zou hebben (en wat ze erbij verzonnen zouden hebben)!

Onder garantie overigens de linker buitenspiegel vervangen (die had ik nog tegeod).

Wederom topservice van Brinkman!