Volvo V70 2.4 140pk Comfort Europa (1999)

Volvo V70

UitvoeringV70 2.4 140pk Comfort Europa
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2008

Volvo V70

Door het loslaten van de bijtelling op de V70 2.4D moest er een privé auto bijkomen. Dat het een Volvo moest worden stand vrij snel vast. Bij de dealer stond een XC70 waar we wel interesse in hadden. Tijdens de proefrit bleek al dat dit niet was wat we zochten. Toevallig was er net een V70 binnen gekomen.

Het betreft één van de laatste V70 van het oude model met alle opties incl. automaat.

We rijden er gemiddeld 20.000 per jaar mee. De auto is een echte confortabele reisauto. Het vermogen is, zeker in combinatie met een automaat, aan de lage kant. Het verbruik is 1 op 10.

We hebben bewust voor een dealeronderhouden auto gekozen bij de dealer. Dit omdat het een dure auto in gebruik kan zijn als hij slecht is onderhouden.
Inmiddels hebben we er zonder enig probleem een jaar ingereden. Twee geleden een grote beurt + APK laten uitvoeren; nagenoeg geen bijzonderen maar wel een factuur van 875,-. Als dit de jaarlijkse onderhoudskosten zijn ben ik tevreden hoewel het voor een beurt veel geld is!

Doel is om de auto minstens 4 jaar te rijden en dan weer een gebruikte V70 te kopen.

Problemen zijn er amper geweest (slecht werkende airco is gerepareerd onder garantie). Niets anders dan tevredenheid al denk ik dat de relatie met de dealer (Furness te Hengelo) hier ook een rol in speelt.