Volvo V60 T6 Plug-in Hybrid AWD Plus (2025)

Gebruikersreview

Volvo V60 T6 Plug-in Hybrid AWD Plus (2025) #2

UitvoeringV60 T6 Plug-in Hybrid AWD Plus
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Overstap naar PHEV

Toen het tijd werd om een andere auto te zoeken (omdat de S-max was overleden), had ik een duidelijke wensenlijst. Deels gebaseerd op onze ervaringen met Lynk en Co 01 die we al vervangend vervoer hadden gekregen tijdens de vakantie.

Ik wilde veel elektrisch kunnen rijden voor mijn woon-werkverkeer, voldoende trekvermogen voor onze caravan van 1.700 kg MTM en een auto waarin comfort en luxe centraal staan. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Volvo V60 T6 Recharge.

Na ongeveer een maand en 1.500 kilometer rijden kan ik zeggen dat de eerste indrukken bijzonder positief zijn.

Elektrisch rijden in 90% van de ritjes.

De belangrijkste reden voor de aanschaf was het grote elektrische bereik. In de praktijk blijkt dat een enorm voordeel. Voor een groot deel van mijn dagelijkse ritten kan ik elektrisch rijden, terwijl ik voor langere afstanden altijd de zekerheid van een benzinemotor achter de hand heb. Dat maakt deze plug-in hybride wat mij betreft een ideale tussenstap richting volledig elektrisch rijden.

Met een gemiddeld verbruik van 1,8 liter per 100 kilometer en 15,4 kWh per 100 kilometer ben ik bovendien zeer tevreden.

Comfort op topniveau

Waar deze Volvo echt uitblinkt, is comfort. De bekende Volvo-stoelen zijn wat mij betreft nog steeds de benchmark in autoland. Zeker de contourstoelen waar onze auto van is voorzien.

Een mooi voorbeeld daarvan had ik onlangs tijdens een rit naar Maastricht. Ik stapte in met rugklachten en een rit van ongeveer 100 kilometer voor de boeg. Tot mijn verbazing stapte ik uit met minder rugpijn dan toen ik vertrok. Dat zegt eigenlijk alles over de kwaliteit van de stoelen en de ergonomie.

Ook het onderstel draagt sterk bij aan het comfort. De auto voelt solide, stil en ontspannen aan zonder saai te worden. De combinatie van comfort en rijbeleving is uitstekend in balans.

Scandinavisch minimalisme

Wat ik daarnaast erg waardeer, is het interieurontwerp. Het Zweedse minimalisme spreekt me enorm aan. Geen overdaad aan knoppen of drukke designelementen, maar een rustige en luxe omgeving waarin alles logisch is geplaatst.

De ergonomie klopt simpelweg. Je merkt dat de auto ontworpen is om dagelijks comfortabel gebruikt te worden.

Geschikt voor gezin én caravan

De Volvo wordt bij ons gebruikt voor eigenlijk alles: woon-werkverkeer, gezinsritten, vakanties en caravanvakanties. Juist die veelzijdigheid maakt de V60 zo aantrekkelijk.

Met een trekvermogen dat ruim voldoende is voor onze caravan combineert hij eigenschappen die je niet vaak samen tegenkomt: een hoog elektrisch rijbereik, veel comfort, luxe afwerking én serieuze trekcapaciteiten.

Niet alles is perfect

Natuurlijk zijn er ook wat minpunten.

Het infotainmentsysteem heeft af en toe last van haperingen. In ons geval was er zelfs een software-update nodig omdat het installeren van apps niet goed werkte. Daarnaast moest onder garantie een probleem met de sensor van de voetbediende achterklep worden opgelost.

Beide zaken zijn uiteindelijk netjes verholpen.

Eindconclusie

Na slechts een maand bezit ben ik bijzonder enthousiast over onze Volvo V60 T6 Recharge. Hij biedt precies wat ik zocht: veel elektrisch rijbereik, uitstekende stoelen, veel comfort, een hoogwaardige afwerking en voldoende trekvermogen voor vakanties met de caravan.

Zou ik hem opnieuw kopen? Op dit moment absoluut. Over ongeveer vijf jaar verwacht ik waarschijnlijk over te stappen naar een volledig elektrische auto, mits het rijbereik mét caravan dan voldoende is. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan lijkt de nieuwe Volvo XC60 T6 met zijn fors grotere elektrische bereik een zeer interessante opvolger.

Rapportcijfer: 9/10

Pluspunten

Uitstekend elektrisch bereik
Fantastische stoelen
Hoog comfortniveau
Sterke rijbeleving
Logische ergonomie
Geschikt als trekauto

Minpunten

Af en toe haperend infotainment
Softwarematig enkele opstartproblemen gehad

Kort samengevat: een bijzonder complete gezinsauto die comfort, elektrisch rijden en caravancapaciteiten overtuigend weet te combineren.

10,0