Audi A4 Avant - Mercedes C-klasse Estate - Volvo V60 - Triotest

Dringen aan de top

Stationwagens leaseauto A4 C-klasse V60
AutoWeek 01 2020
AutoWeek 01 2020

Je leest het in AutoWeek 01 2020

Aan het duurdere eind van het D-segment is het dringen geblazen. Alle merken willen een graantje uit de premiumruif meepikken. Na drie jaar ziet Audi zich daarom al genoodzaakt om de A4 Avant te updaten. De Volvo V60 en Mercedes-Benz C-klasse Estate vormen de maatstaf waaraan we de Audi afmeten.

Alle mogelijke luxe en technologie, het liefst in een redelijk praktische verpakking met relatief compacte buitenmaten. Ziedaar het recept van een premium-D-segmenter in een notendop. Een recept dat veel leaserijders zich goed laten smaken en waarom ze nauwkeurig nagaan hoever ze voor hun duppie naar voren kunnen gaan zitten. Met de opkomst van Volvo als serieuze uitdager van de gevestigde, veelal Duitse orde moeten de premium-merken meer dan ooit dringen om onder de aandacht te blijven. Reden voor Audi om de A4 al na een relatief korte periode een facelift te geven. Een behoorlijk ingrijpende bovendien, want zowel de neus als de achterzijde van de Avant verandert meer dan bij sommige generatiewisselingen het geval is. Ook de Mercedes-Benz C-klasse heeft al een bezoek aan de botoxkliniek afgelegd en kreeg daarbij bovendien nieuwe aandrijflijnen, waarvan de C200 in dit geval de vertegenwoordiger is. Blijft over de Volvo V60, de jongste in dit gezelschap en als enige nog in zijn eerste jeugd. Een serieuze uitdager, die in ons land beter verkoopt dan zijn beide tegenstanders, misschien ook wel omdat de Volvo-dealer voor hetzelfde geld meer waar levert. Zowel de Audi als de Mercedes is een veel-voor-weiniguitvoering met een benzinemotor van 184 of 190 pk en kost rond de € 52.000. Voor nauwelijks meer geld heeft de V60 doodleuk 250 pk onder de kap. Niet als actiemodel, gewoon als reguliere Inscription-uitvoering. Aangevuld met zo’n beetje alle opties die je kunt aankruisen, dat dan weer wel. In totaal drijft dat de prijs van de Volvo op tot € 70.000 en hoe je het ook wendt of keert: dat is heel veel geld. Daar staat tegenover dat de V60 dan wel de meest riante uitrusting heeft. Van een standkachel tot met leer beklede stoelen die zich elektrisch laten verstellen en verwarmen en van een batterij aan actieve-veiligheidssystemen tot 19-inch wielen: de Volvo is helemaal af.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Praat verder op het forum