Volvo V60 T5 R-Design (2019) #3

Uitvoering | V60 T5 R-Design |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Van Saab naar Volvo
Na ruim 16 jaar Saab te hebben gereden (3x een 9-3 Sport Sedan, een 9-3 Viggen, een 9-5 NG en een 96 voor "erbij"), is de overstap gemaakt. De laatste Saab (9-5 NG) was ruim 10 jaar oud en op verschillende vlakken merkte ik dat de auto wat "achter begon te lopen". Begrijp me niet verkeerd; de NG is een van de mooist gelijnde auto's die ik ken en rijden deed hij ook als een zonnetje. Maar de navigatie dateerde van 2012 (laatste update 2013) en kon niet meer worden geüpdate. Ook kwamen er langzaam maar zeker de eerste iets forsere onderhoudskosten.
De auto bleek bij inruil nog best wat op te leveren en dus besloten we langzaam maar zeker naar een andere, nieuwere auto te gaan kijken. De shortlist was short: Subaru Outback of Volvo V60. Tijdens een min of meer ten toevallig kijkje bij de Volvo-dealer zag ik hem staan. En ik wist meteen: dit is hem! Na een proefrit en uiteraard overleg hebben we dezelfde middag besloten de auto aan te schaffen.
Het is dus een Volvo V60 T5 R-design in Savile Grey, met Polestar optimalisatie. De auto is van december 2019 en heeft de eerste 9 maanden van zijn bestaan gefungeerd als directie- en demo-auto voor Volvo Nederland. Hij zal dus op menig hockeytoernooi hebben staan blinken. De auto is dan ook afgeladen met opties, o.a. skirtset met dubbele uitlaten, parkeercamera's rondom, Bowers & Wilkins geluidssysteem, head-up display, wegklapbare trekhaak, verwarmbare buitenste zitplaatsen op de achterbank, 20" wielen, enz.
We hebben de auto nu enkele dagen en hij bevalt prima. Uiteraard moet ik nog veel ontdekken, want 10 jaar is een forse stap in autoland.
PRIVATE LEASE Volvo V60

Volvo V60 B3 AUT(8) INSCRIPTION SCHUIFDAK HARMAN KARDON ACC BLIS TREKHAAK
- 2021

Volvo V60 2.0 T6 Plug-in hybrid AWD Plus Dark | Origineel NL | Harman/Kardon | Trekhaak | 360° Camera | Panoramadak | Winter Pakket | ACC |
- 2024

Volvo V60 2.0 D4 AWD Pro | Leer | Camera | Adaptieve Cruise | Nieuwstaat! |