Volvo V60 T5 R-Design (2019)

Volvo V60 T5 R-Design (2019)

UitvoeringV60 T5 R-Design
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Wat een genot

Sinds eind januari mag ik rijden in de opvolger van mijn V60 PIH. En wat een verschil toch weer!
Bijna 5,5 jaar met de plug-in onderweg geweest. Vaak gedacht dat dit het wel was.
Maar de nieuwe V60 is toch wel in veel opzichten een heel andere auto en een grote stap vooruit weer!

Bewust gekozen voor de R-design. Ziet er net wat strakker uit door het hoogglans zwart. Bij de vorige meer chroom dat was wat chiquer.

De auto na veel wikken en wegen met de verkoper samengesteld. R-design, T5 met nog een aardige waslijst aan fijne en mooie extra's. Mijn vorige was Saville Grey (zeg maar "vuilniszak grijs" en ik wilde wel eens een meer sprekende kleur. Dat is met Inscrioption bursting blue wel gelukt denk ik! Tot nu toe veel reacties op de kleur en bijna allemaal positief.

Wat bevalt tot nu toe:
- Looks: persoonlijk, maar ik vind het een prachtige bak!
- Looks van binnen, ook een genot om te zien.
- Stoelen, nog fijner dan de sportleder stoelen uit de oude V60.
- Motor: heerlijk soepel, vlot en op snelheid lekker stil.
- Ruimte, toch echt een heel stuk groter dan de oude.
- Auto pilot. Na gewenning werkt dit super.
- Interieur pre-conditioning, had ik ook al maar is super.
- Geluid van H&K systeem vind ik prima. Meerprijs B&W te fors voor het verschil in kwaliteit.

Wat bevalt minder:
- Verbruik nu ongeveer 8,5 liter op 100 km. Hoop dat dit nog wat zakt, maar is (nog) niet geweldig. Nu was ik natuurlijk ook wel erg verwend met het verbruik van de PIH.
- Regensensor ruitenwissers. Vind ik minder goed dan bij de oude. Wat onrustig. Soms doen ze niets terwijl ik dat zou willen en soms gaan ze als een gek tekeer.
- ACC pakt soms wat traag op. In mijn oude was (leek) deze een stuk beter bij de les.
- Ik heb park assist achter en 360 graden camera, maar heb me niet gerealiseerd dat dan park assist voor niet inbegrepen is. Als ik dat had geweten had ik dat willen hebben. De piepjes aan de voorkant zijn ook wel erg handig.

Kortom, al met al heel blij en tevreden. Ik zit met een glimlach achter het stuur van deze auto!

Na ruim een half jaar

Ruim een half jaar verder en inmiddels 12.200 kilometers achter de kiezen. In augustus in Oostenrijk geweest met het gezin, inclusief grote dakkoffer.

In de afgelopen maanden is bevestigd dat het gewoon een geweldige auto is. Vlot, comfortabel en stil. Verbruik is inmiddels gezakt naar 8,0 liter op 100 km. Niet super zuinig, maar het valt me ook niet tegen gezien het gewicht van de auto en het vermogen.

Valt er niets te klagen dan?
Nou, in elk geval niet wat betreft pech of storingen.
Wat wel opvalt in negatieve zin:
- Het motorgeluid (wel vaker gehoord en gelezen) is iel en past niet bij de uitstraling van de auto. Met wat meer ga geven klinkt de auto niet als een 2,0 liter met 250 PK, maar lijkt het meer dat een oude 1,4 met 60 pk de massa opgang moet brengen. Dat doet afbreuk aan de uitstraling van de auto.
- Ik vind de regensensor te wispelturig nog steeds.
- Het knopje voor de achterruit wissel is te priegelig. Regelmatig schiet je door van interval naar continu aan i.p.v. uit.
- Ik heb de 360 graden camera maar aan de voorkant zitten dan weer geen parkeersensoren met piepjes. Nu moet ik met parkeren altijd handmatig de camera inschakelen. Knullig. Niet goed opgelet toen ik de auto bestelde. Was wel te bestellen.

Al met al nog steeds gelukkig met de auto. Ook zeker met de kleur, hierover krijg ik veel reacties, want minder gebruikelijk op de V60.

En weer door!

PRIVATE LEASE Volvo V60