Volvo V60 T4 (2019)

Uitvoering | V60 T4 |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Fijne V60 maar niet zuinig
1 week voor de zomervakantie de deal rond gemaakt en een prachtige Volvo V60 T4 besteld ( private lease)
De auto zou aanvankelijk week 50 geleverd worden, maar 5 weken eerder dan verwacht belde de dealer op en zei dat er een mooie auto op de trailer stond bij hun op de stoep. Ivm een verbouwing bij de dealer moest ik toch nog een weekje wachten voor ik de auto kon ophalen. Toen de dag daar was ben ik in mijn in te ruilen V40 naar de dealer gegaan, Broekhuis Emmen, en daar stond i the shinen in de zon. De pebble Grey staat deze auto bijzonder goed inclusief 18" velgen. Als dank dat ik bij hun een auto heb besteld gaf de dealer 2 chromen uitlaat stukken cadeau. Maakt het toch net wat mooier.
De proefritjes die ik had gemaakt hadden mij al laten inzien dat deze auto erg fijn rijdt.
Nu ik m zelf bezit is dat gevoel alleen maar groter geworden.
De auto stuurt erg licht, en dat had de V40 ook, maar deze is nog lichter. Da's wel wennen. Draaicirkel is trouwens vrij klein voor z'n grote wagen.
Ik heb een gewone T4 met wat extra opties, zoals intellisafe, achteruitrijcamera, sensoren voor en blindspot detectie.
Dat zijn zaken die je eigenlijk wel moet hebben op z'n grote wagen. Dat maakt alles toch net iets makkelijker.
Wat mij opvalt is dat de auto niet echt heel zuinig is. 8.2l op de 100km. Hopelijk wordt dat nog iets beter. Het zal wel komen door het gewicht van het ding want hij is best aan de zware kant.
Deze auto heeft een automaat, das fijn. Mijn eerste auto met automaat en het wend snel. Soms reageert i wat traag en moet i even nadenken over welke versnelling die moet pakken. Niet echt een probleem maar als ik de verhalen zo lees is dat bij andere auto's wel beter voor elkaar.
De auto is best stil. Weinig rij of wind geluiden. De Motor hoor je ook bijna niet.
Deze auto heeft adaptieve cruise control, dat is echt heel fijn. Dat geeft toch een stukje meer rust. De Laine assist is een leuke feature maar op smalle wegen met geen midden streep is het niks. Als er dan een tegenligger aankomt en je dus expres de berm iets opoekt, dan wil de auto je juist weer uit de berm halen. Dat voel je in je stuur. Die functie heb ik dus maar uit gezet. Het zelf sturen, wat deze auto kan via de adaptieve cruise control, is heel apart. Daar moet je echt op leren vertrouwen. Ik gebruik het niet vaak maar de techniek is toch aanwezig en het werkt goed. Zelfs in het donker en met harde regen hield de auto netjes koers.
Verder bevalt de auto erg goed en heb er niks geks aan kunnen ontdekken.
K moet nog wel een keer naar de dealer om de portier links voor na te laten kijken. Bij het dicht doen valt i af en toe niet goed in het slot en moet je de deur weer openen en weer dicht doen.