Volvo V40 T4 Business Sport (2018)

Volvo V40 T4 Business Sport (2018)

UitvoeringV40 T4 Business Sport
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Volvo V40 T4 Business Sport

In april 2018 proefrit gaan maken met de Volvo V40 T4 Business Sport. Had al eens eerder met Volvo V40 gereden, maar dat was nog in de tijd van de 1.6 van Ford. Ik had toen met de T3 gereden en vond deze kwa prestaties redelijk. Zeker t.o.v. de Skoda Octavia 1.8 TSI die ik toen nog reed.

De 2.0T4 190 PK en 300 NM reed echter heerlijk. Erg soepel bij lage toeren en fijne wegligging en goede stoelen. Toen onderhandeld over de Skoda en de koop was gesloten. De auto na onze vakantie eind juni opgehaald in de kleur blauw. Bursting blue heet het geloof ik.

Nu 4 maanden verder en 3800 KM gereden een goede indruk van de auto. Ben in september nog op en neer naar Oostenrijk ermee gereden en gemerkt dat het een fantastische rijdersauto is. Goede wegligging, vind hem persoonlijk niet te stug, fijne stoelen waar ik na 10 uur sturen (niet achter elkaar natuurlijk ) zonder enige vermoeidheid uitstapte. De bediening is erg logisch en eenvoudig. De techniek van de "nieuwere" auto's is al stukken verder, maar ik vind dit tov mijn Skoda uit 2009 al stukken vooruitgegaan. Navigatie werkt prima, ik houd erg van muziek en de high performance geluidsinstallatie stelt absoluut niet teleur.

De overzichtelijkheid waar ik regelmatig over lees vind ik persoonlijk wel meevallen. En de ruimte op de achterbank heb ik niet nodig en als mijn vrouw en ik met zijn 2 en op vakantie gaan hebben we plek genoeg in deze auto.

Om het verhaal voor nu af te sluiten heb ik eigenlijk niks te klagen over deze nieuwe auto. De kosten heb ik nog op gemiddeld staan daar ik nog niet weet hoe deze op termijn uitpakken natuurlijk.

Maar ik ben op dit moment een erg tevreden Volvo rijder (-:

Aantal maanden verder

We zijn inmiddels weer een paar maanden verder, km's nog niet heel veel meer geworden. Het gemiddelde verbruik tot nu toe van de auto is ongeveer 1 op 14,5. Dat valt me alles mee. Ik rijd dan wel vooral langere afstanden (als ik rij (-;).

Verder (zoals ik helaas al wel vaker heb gelezen ook) is mijn auto helaas ook niet helemaal vrij van resonanties op slechter wegdek. Ik heb voor binnenkort een afspraak staan om hier na te laten kijken.

Over een aantal weken gaan we naar Italië weekje op vakantie dan komen er weer wat km's bij en eind augustus ronde Zuid Frankrijk, Spaanse Pyreneeën. Dus dan mag hij aan de slag.

Verder bevalt de auto me uitstekend. Ik vind het model nog steeds erg mooi en vooral in de kleur bursting blue.

De motor is ook erg soepel. Hij pakt meteen op en heeft zijn max. trekkracht dan ook al bij 1500 t.pm. Dat merk ik wel. Hij is nog stuk soepeler dan de motor van mijn Skoda hiervoor (1.8 TSI).

Ook het comfort bevalt me erg goed. Een goede balans tussen sportief en comfortabel. Ik houd persoonlijk niet van een auto die over de weg stuitert zo stug hij is en ook niet van een auto die in een bocht op 1 oor gaat hangen. De Volvo heeft voor mij de gulden middenweg.

Hij mist natuurlijk t.o.v. de nieuwste modellen middenklassers wel wat veiligheidszaken, maar dat is dan ook logisch bij een model dat alweer uit 2012 stamt. De Volvo was toen zijn tijd al ver vooruit met bv een airbag in de motorkap.

Al met al (ondanks de nog niet zo hoge km stand) erg tevreden met mijn aankoop. Na de zomervakantie zal ik mijn ervaringen weer wat aanvullen als we weer paar duizend km verder zijn.

4 1/2 jaar in bezit

Het is al weer wat jaartjes verder met de Volvo. Bevalt hij nog steeds? Volmondig ja. Heb je er al wat mee gehad? Ja, nieuwe accu en nieuwe banden. Oftewel niks bijzonders. Hij rijdt nog steeds erg lekker. Ben intussen al wel wat aan gaan oriënteren naar iets anders. Heb al in best wat auto's proefrit gemaakt. Mazda CX 30 186 PK. Mooie auto reed goed, daarna stapte ik terug in de Volvo en 1e wat ik tegen mijn vrouw zei, daar ruil ik hem niet op in. Afgelopen maanden nog in een Polestar 2 gereden, reed erg fijn, maar te duur. Ook in een Kia Proceed 1.5 TGDI automaat gereden, reed ook erg fijn, maar ook hier weer geen echte vooruitgang tov de V40.

Afgelopen week terug naar Volvo geweest, er is nu een actie voor de Volvo S60 B4. Daar eind december ook in gereden in een B3. Die vond ik wat te licht (heb nu een T4). Maar verder fantastische auto om te rijden, en dit is echt wel een stap vooruit tov mijn V40.

Maar nu komt het, ik zou best die Volvo S60 B4 willen kopen, maar ik vrees over een jaar of 5 voor de inruilprijs. Waarom? Nou de ontwikkelingen in electrische auto's gaat zo snel ben bang dat ik als ik die Volvo dan op een electrische auto inruil ik niet veel meer terug krijg. Dus denk ik dat ik nog maar een aantal jaartjes blijf genieten van deze V4O. Ook geen straf.

Reacties/meningen over bovenstaande zijn uiteraard van harte welkom. Hoor graag van jullie auto liefhebbers hoe jullie hierover denken? Misschien zit ik er wel helemaal naast en kan ik een S60 over een jaar of 5 nog tegen reguliere afschrijving inruilen.

Ik hoor het graag.