Volvo V40 1.9 D 102pk Polar (2003)
Uitvoering | V40 1.9 D 102pk Polar |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste Volvo v40
Onlangs mijn Kia Rio (benzine 1.3) ingeruild op een Volvo V40 1.9 D Polar, en ik ben tot nog toe zeer tevreden.
Ik heb de auto nu nog maar 2 dagen dus ik zal alleen mijn eerste indrukken geven, en later nog updates wanneer ik meer kilometers gemaakt heb.
De eerste indruk is erg goed, aan de buiten kant ziet de auto er perfect uit, op 1 enkele puntje op een stootstrip (waarschijnlijk winkelwagentje). Het interieur is in goede staat, je ziet nauwelijks gebruikerssporen, en voor een auto van 2003 vind ik dat erg netjes.
Stoelen zitten heerlijk (zeker vergeleken met de campingstoeltjes van de Kia :-), en ook de stoelverwarming is een echte aanrader. De volvo is redelijk ruim van binnen, en je hebt goed overzicht op de weg.
Ik ben erg tevreden over de rijeigenschappen, hij stuurt heerlijk door de bochten, en ook het vermogen is prima. Ik dacht eerst dat de 1.9 misschien niet genoeg pit zou hebben, maar voor mij is hij snel genoeg.
Wat me wat tegenvalt is het geluid vanuit de wagen. De diesel bromt af en toe laag in de toeren redelijk hard.
Pluspunten
-Luxe
-Goede stoelen
-Prima rijeigenschappen
Minpunten
-Geluidsniveau motor
Op het verbruik en andere ervaringen zal ik later nog terugkomen.
Update verbruik
Even een update over het verbruik.
Ik heb nu 2 keer de tank leeg gereden, en gemiddeld rij ik 1 op 18. Ik kon ong. 900 km rijden op 1 tank. Ik heb gewoon normaal gereden volgens het zogenaamde 'nieuwe rijden', en af toe wat sportiever. Ik schat dat ik ongeveer 85 % van de afgelegde kilometers op 80 wegen heb gereden.
Tot nu ben ik zeer tevreden over de auto.
V40 na een jaar in gebruik
De V40 heb ik nu een jaar in gebruik, en ik ben er zeer tevreden over. Dit jaar een aantal kleine reparaties gehad, dat wel.
Deze zomer zijn de beide remslangen voor vervangen, hier zaten scheurtjes in, kosten waren ongeveer 150 euro.
Deze week mijn elektrische raam laten maken, het motortje was vast gelopen, kosten ong. 200 euro.
Al met al gelukkig niet de meest schokkende bedragen, en bij de apk van deze week werd niets gevonden.
Mijn gemiddelde verbruik is denk ik iets gestegen, ik rijd nu ong 5,9/100 volgens de boordcomputer.
Afscheid nemen van de v40
Na een kapotte koppeling en massavliegwiel en daarna een turbo die aan het overlijden was gekozen voor een nieuwe auto.
Altijd veel plezier met de volvo gehad, maar dan nu een nieuwe seat ibiza st!
Zie mijn nieuwe review over de ibiza binnenkort.