Volvo V40 1.9 D 102pk Europa Sports (2002)

Volvo V40

UitvoeringV40 1.9 D 102pk Europa Sports
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Een hele stap van een 3-deurs Golf naar een Volvo Station. Maar na 3 golfjes wil je wel eens wat anders en prijstechnisch was de Volvo erg interessant (leasewagen). Het is een compleet aangeklede Volvo Europa Sport Exclusive Navigator Designline (hele mond vol) met lederen bekleding, automatische airco, navigatiesysteem, xenon verlichting en 17 inch Telesto velgen en 225 brede banden.

Een ding de stoelen zijn fantastisch, waar ik in de Golf (met sportstoelen) nogal eens mijn rug voelde heb ik in de Volvo nog nooit last gehad van mijn rug.

Het navigatiesysteem wat ik heb bevalt redelijk. de mannenstem en het niet onder het rijden kunnen wijzigen van de route bevallen mij zeker niet.

De radio is perfect, er zit in mijn auto een speakersysteem in met een basbox achter in. Dit is een absolute aanrader.

Ik heb inmiddels 146.000 km gereden waarbij mij de Xenon verlichting echt zeer goed is bevallen. Nog nooit een kapotte koplamp gehad! Dit was bij de Gols wel anders waar ik ongeveer een abonnement had om koplampen te laten vervangen (wat je helaas niet zelf kunt door de inbouw).

Wat mijn wel tegen valt is de (renault) motor. In het begin heb ik een lekkende brandstofpomp gehad waardoor er dieseldamp in het interieur kwam. Deze is kostenloos vervangen door de dealer.

De motor heeft al meerdere malen een onvindbare storing gehad waarbij ineens de kracht ineens wegvalt. Het lijkt wel of de turbo niet meer werkt. Ik heb inmiddels begrepen dat meer V40´s hier last van hebben. De dealer kan echter niets vinden, ik schat in dat het een softwarefoutje is.

Qua trekkracht en vermogen is de 103pk versie voor de gemiddelde automobilist voldoende. Wil je sportiever rijden neem dan zeker meer pk´s. Het houdt namelijk niet over.

Overall bevalt de Volvo goed, zeker de looks. Het is de versie met de graatgril wat ik absoluut veel stoerder vindt overkomen dan de (oudere) versie met de chromen gril.

Het weggedrag valt me wel iets tegen. er zitten Michelin Sport banden onder, maar ik vind dat deze (zeker bij nat weer) erg aan het ’zoeken’ zijn op de weg. Bij teveel regen zelfs last van glijden.

De dealer is mij zeer goed bevallen. Nadat ik een aantal weken de auto had werd ik gebelt met de vraag of de auto beviel, dit was voor mij een aangename verassing na jaren van arrogante VW-dealers te hebben gehad waar de klant zeker geen koning is.

Toch wordt mijn volgende auto (voorlopig) geen stationcar meer. Ik mis wel het sportievere weggedrag van een Golf/A3-achtige auto

lekkende brandstofpomp (vervangen onder garantie)

7,5