Volvo S70 2.0 (1997)
Uitvoering | S70 2.0 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 1997 |
Het is inmiddels 6 jaar geleden, dat ik mijn éérste Volvo kocht. Het werd een S70, 2.0 l., benzine. Nu, 192.000 km. verder, heb ik mijn eerste onkosten aan deze auto. De airco werkt niet meer en reparatie gaat minimaal Euro 1.200,- kosten.
Verder, buiten normale onderhoudszaken nul komma nul, niks aan kosten. Het is met stip de beste auto die ik ooit gereden heb. En dat zijn er nogal wat geweest.
Hij rijdt nog steeds alsof hij recht uit de showroom komt. Veilig gevoel, comfortabele stoelen, als een blok op de weg, degelijke afwerking, dit zijn enkele kenmerken die mij spontaan te binnen schieten.
Als caravan trekker heeft hij ook geen problemen met een caravan van 1.350 kg. Dit ondanks de 2,0 l. motor. Bergop (boven 10 %) wordt het wel hard werken en moet op steile stukken wel eens de 2 opgezocht worden. Dus de volgende krijgt wel een krachtiger motor (deze is er ook niet meer).
Het eerder genoemde probleem met de airco is tot dit moment het enige noemenswaardige.