Volvo S60 D4 Kinetic (2014)

Volvo S60 D4 Kinetic (2014)

UitvoeringS60 D4 Kinetic
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

S60 D4

Gelukkig werd het tijd voor een nieuwe leaseauto. Na 1,5 jaar en 175000 in een Octavia Greenline te hebben gereden, die me niet is bevallen, mocht ik een nieuwe leaseauto uitzoeken.

De kandidaten waren de nieuwe A3 sedan, de 3 serie en de S60 met de nieuwe D4.

Na in alle 3 proefgereden te hebben uiteindelijk voor de Volvo gekozen, aantrekkelijker geprijsd dan de andere 2 en meer vermogen. Ook als je opties aan gaat vinken bij de 3 genoemde auto's blijft de prijs van de Volvo het meest interessant. Ik heb ook extra gelet op geluid in het interieur vanwege de vele kilometers die ik maak, vooral de A3 sedan vond ik op dat gebied erg tegenvallen.

1 week en 2700 kilometer verder:

De Volvo is heerlijk stil van binnen ondanks de 18 inch wielen die ik erop heb genomen. De D4 motor is fantastisch, neemt enorme stappen en is daarbij altijd op de achtergrond qua geluid. Vooral het gemak waarmee tussensprintjes worden afgewerkt is indrukwekkend.
Wat even wennen is, is dat je steeds de cruise control aan moet zetten na het starten. Hetzelfde geldt voor de regensensor, maar dit went snel.
De stoelen maken hun reputatie ook waar, erg fijn!
Wat ik niet goed kan zien is of de lichten nou aan zijn of niet als je hem op de auto stand hebt staan, het dash is altijd hetzelfde verlicht.
Betrouwbaarheid en gebruikerskosten op 3 sterren aangezien ik er weinig over kan zeggen na een week.
Wordt vervolgd...

Even niet meer bijgehouden maar na een kleine 2 jaar en 176k verder moet de auto er weer uit.
Nog steeds rijd ik met veel plezier in deze auto, nog altijd even krachtig.
Wat zaken tijdens zijn looptijd:

Besturing is volledig electrisch en mist daardoor wat gevoel.
Heb de EGR klep kapot gehad bij 120K waardoor het vermogen weg was, is onder garantie verholpen.
Banden achter zijn gecupt en dus hoorbaar, waardoor dit komt is me onduidelijk, dit heb ik zowel bij de zomer- als bij de winterbanden.
Wat kraakjes in de bestuurdersstoel bij het optrekken, maar ook weer niet altijd, Dit geldt ook voor af en toe een vaag kraakje ergens in het dashboard.
Afwerking kofferbak had beter gekunt, als je die helemaal vol stouwt kan de klep vaak niet meer naar beneden omdat de beugels waar de achterklep op bevestigd zit geen ruimte meer hebben. Afwerkkapjes die je kunt verwijderen om bij de lampen te komen vallen er spontaan uit.
Bij het dichtslaan van deuren etc is het toch echt geen Audi maar daar is de prijs ook naar.
Verder erg veel plezier van deze auto gehad, een fijne reisgenoot.

Ga over op een Audi A4, de 136pk Ultimate edition.