Volvo 960 2.5i 24 Valve (1994)

autoreview

Volvo 960 2.5i 24 Valve (1994)

Signalement

Uitvoering960 2.5i 24 Valve
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf155.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Zeer comfortabele en degelijke auto! Vooral de 2.5 6-cilinder draagt z’n steentje hier aan bij. Bij een rustige rijstijl hoor je de motor nauwelijks, maar bij flink accelereren hoor je een mooi turbine-achtig geluid onder de motorkap vandaan komen van deze 6 in lijn.
Vooral het weggedrag spreekt mij erg aan. Het enige nadeel hiervan is dat korte oneffenheden wat stoterig worden doorgegeven. Ook het verbruik is relatief hoog voor een 2.5 liter. Gelukkig heb ik bij de aanschaf de auto voorzien van een G3-gasinstalatie. Daardoor zijn de kosten redelijk laag, zeker met de huidige brandstofprijzen!
De volgende wordt een S80 met een automaat, dit is het enige wat ik in m’n huidige auto mis.

PROBLEMEN

Een keer terug geweest naar de gasfirma waar de G3-installatie is ingebouwd, omdat de auto soms afsloeg en hebben de computer opnieuw ingesteld; geen problemen sinds dien.
Verder geen problemen, daarom zeer tevreden!

Update : 27/10/06

Km stand: 228700
Problemen: geen
Afgelopen zomer weer een lange reis door Midden en Oost Europa doorstaan.
5000 km verder: 1/2 litertje olie.
Zeer betrouwbaar!!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens