Volvo 940 Estate GL 2.3i (1992)

Uitvoering | 940 Estate GL 2.3i |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
In 2005 de Volvo aangeschaft, dwz geruild voor een oldtimer die ik als 2e auto had staan. De dagelijkse auto toen was een Xantia Break uit 1999, en de Volvo zou als 2e auto dienen.
Kort na de aanschaf wat achterstallig onderhoud weggepoetst: 4 nieuwe banden en remblokken incl. schijven rondom vernieuwd.
Het rijden in de 940 is een aparte ervaring: log en traag, maar ontzettend comfortabel. Deze 940 betreft een automaat op LPG, wat het verbruik niet ten goede komt. Gemiddeld 1 op 6 is al vrij zuinig.
En dan de luxe (voor een auto van 15 jaar): stoelverwarming, electrische ramen, centrale vergrendeling, airco, alarm, etc. Een moderne auto kan daar lang niet altijd aan tippen.
Kort na aanschaf van de Volvo heb ik de Xantia verkocht en ben de Volvo als enige auto gaan gebruiken. De ruimte in de auto is enorm, en andere weggebruikers tonen respect of angst voor de omvang van deze auto. Bumperklevers zijn mij onbekend.
Inmiddels ruim 25000 km afgelegd, en zonder noemenswaardige problemen.
Ook de zomervakanties worden met de Volvo gedaan, caravan erachter en een dikke 1000 km richting Frankrijk. Ongekend hoe fit je na lange ritten uit deze auto stapt.
Over het uiterlijk zijn de meningen verdeeld, velen vinden het een blokkendoos, maar het blijft een kwestie van smaak.
Voor mij blijft het 1 van de beste en meest complete Volvo’s ooit gebouwd, de sterke en onverwoestbare B23 motor blijft trouw zijn werk doen.
Na dik twee jaar sturen lonken jongere auto’s, het zal wel weer een Volvo worden.
Geen, buiten het reguliere onderhoud.