Volvo 850 GLT 2.5i 20V (1992)

Volvo 850
Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850

Uitvoering850 GLT 2.5i 20V
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2008

Ik heb de Volvo nu sinds februari en ik ben er helemaal weg van.
Het hoekige ontwerp vind ik schitterend en de prestaties zijn geweldig. De stoelen zitten perfect en bieden ook veel zijsteun in bochten. Ook de uitrustig is goed, zo heeft mijn 850 stoelverwarming en elektrische ramen voor achter. Het is leuk om te merken dat een auto van dik 16 jaar oud nog zo vlot meekomt in het verkeer.
Sportief rijden is met deze auto zeker nog mogelijk. Een rit is iedere keer een feest. Van snel optrekken(met het geluid van de 5 cilinder) tot hoge snelheden, de 850 doet het zonder moeite. Bovendien blijft het toerental bij 100-120 km/h onder de 3000, dat scheelt in de geluidsproductie. Maar ook bij hoge snelheden voel je dat deze auto nog veel meer kan. Je rijdt wel snel te hard, want ook bij hoge snelheden is de 850 nog steeds comfortabel.
Brandstofgebruik: binnen de bebouwde kom haal ik ongeveer 1 op 8, maar dan rij ik ook erg stevig. Het verbruik op de snelweg is keurig, op een rit naar Hamburg heeft ie 1 op 12 gereden. Kortom dat valt mij allemaal wel mee voor het rijplezier wat je er voor terugkrijgt

Positieve punten:
- Stoelen
- De motor --> Prestaties en het geluid van de 5 cilinder
- Comfort op lange ritten
- Rijplezier

Wat ik minder vind zijn:
- Geluiden vanuit het (hard kunsstof)interieur.
Dat is eigenlijk het enige.

Update 09-1-09

Het olieverlies waar ik een paar maanden geleden nog over schreef is inmiddels bijna niet meer aanwezig. Wat daar de oorzaak van is weet ik niet, want ik ben er niet mee naar de garage geweest, maar mij hoor je niet klagen.
Inmiddels heb ik wel een sport luchtfilter laten plaatsen wat het geluid van de auto naar mijn mening nog mooier maakt. Bij een hoog toerental en een dot gas is het verschil goed hoorbaar.
Verder rijdt de 850 nog perfect. Ook bij de koude dagen van de afgelopen weken heb ik helemaal geen startproblemen gehad, ben dus nog een zeer tevreden rijder.

Dit is er tot nu toe aan gedaan:
APK:
- Twee nieuwe voorbanden moeten aanschaffen
- Nieuw spruitstuk
- Nieuwe remslang

Na APK:
(rampscenario)Gebroken distributieriem, waarbij de o.a. cilinderkop vervangen moest worden. Gelukkig waren de zuigers niet beschadigd.

De emissie-sensor heeft ook gebrand, maar dit was verdwenen toen het spruitstuk is vervangen.
Ook lekt de motor wat olie, hier laat ik de garage binnenkort naar kijken.

Houd wel rekening met stevige reparatie kosten. Vooral Volvo onderdelen zijn duur.
Je kan de kosten lager houden door onderdelen tweedehands of via de sloop te kopen, vaak kunnen garages onderling ook aan gebruikte onderdelen komen.