Volvo 850 2.5i (1995)

Volvo 850 2.5i (1995)

Uitvoering850 2.5i
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2005

Sinds een goeie maand wordt deze auto door mij bestuurd. Dit tot zeer groot genoegen. Groot, log, stevig. Echt een Zweedse tank. Met de 2.5 10v motor met automaat tot goede prestatie in staat. Net met een caravan van 1100 kilo aan de haak naar Oostenrijk geweest. 3000 km door de bergen. Een fluitje van een (euro)cent. Genoeg kracht om de boel naar boven te slepen. En dan die automaat. Alles doet hij voor je. Zeer goede en comfortabele stoelen waar je na zo’n rit nog fit uitstapt. Een hoop ruimte zowel voor als achterin. Een minpuntje is natuurlijk het verbruik, maar dat weet je met zo’n auto. Helaas zit er geen airco in (schijnt een zwak punt van deze auto’s te zijn). Maar gelukkig heb ik ARKO (Alle Ramen Kunnen Open).

Ik heb lang nagedacht om een Volvo 850 te kopen, maar heb er nog geen moment spijt van gehad. Dit ook dankzij MyReview. Ik had het veel eerder moeten doen.

Update 10 november 2006.

Begin dit jaar het subframe kromgereden doordat ik tijdens sneeuwval tegen een stoeprandje gleed. Ander subframe eronder laten zetten waarbij ook meteen de draagarmen vervangen zijn. Deze waren toch aan vervanging toe. Deze week is er een nieuwe lambda-sonde, thermostaat en uitlaatspruitstuk opgezet. Nu klopt het CO2 gehalte weer, verbruikt hij minder benzine, schakeld de automaat weer zonder schokken en start hij weer in een keer. Dit zijn toch aardig prijzige reparatie’s waar ik gelukkig een mannetje voor heb zodat het wat beter betaalbaar is. Al met al wil ik mijn roffel toch echt nog niet kwijt. Hij staat nu op 165.000 km en gaat hopelijk nogmaals deze stand behalen.