Volvo 740 GL 2.3 (1988)

Uitvoering740 GL 2.3
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf2009

volvo 740 gl

Deze geweldige wagen nu een aantal maanden in mijn bezit. Tot nog toe alleen maar lof over deze auto.

Om te beginnen zijn uiterlijk... Als je je jongste zoon of dochter een auto zal laten teken zou hij er ongeveer zo uit komen te zien als de 740 sedan. In mijn ogen ook hoe een auto eruit móet zien. Geen geneuzel over stroomlijning maar gewoon stoere en duidelijke lijnen. Vooral de kont vind ik prachtig.
Daarnaast vind ik het chromewerk rond de ramen het klassieke uiterlijk goed weergeven.

De auto had gelukkig een lpg instalatie bij aanschaf wat aanzienlijk scheelt bij de pomp. Wel jammer dat de oldtimerwet door de regering is ingetrokken. Voor mij betekent dat 110 euro wegenbelasting per maand ookal is hij 25 jaar oud.
Het verbruik zit ongeveer rond de 1 op 7 als ik normaal rij, maar dat doe je al snel bij deze auto. Het is een auto die het liefst rustig bereden word maar die als het moet prima mee kan komen met de moderne auto's. Daarnaast is het een prima trekauto.

Wat betreft comfort mag ik niet klagen, de stoelen zijn te vergelijken met die van een bx maar dan iets steviger. Daarnaast zit er een lende in de bestuurdersstoel voor extra stevigheid in de onderrug. Daarnaast heb je stoelverwarming, naar mijn weten is dit standaard bij de 740. De 740 zweeft over de weg, vooral bij een snelheid van 100 rijd deze auto zeer prettig.
Ondanks de 60 liter lpg tank is er ook nog meer dan voldoende kofferbak ruimte, om precies te zijn 4 kruiwagens kachelhout.

De wegligging van de auto is goed, je merkt wel dat het een zware auto is vooral in het bochtenwerk. Remmen doet hij overigens goed dankzij schijven rondom.

Qua onderhoud heb ik ook nog niets te klagen. Persoonlijk vind ik het erg prettig dat je aan deze auto ontzettend veel zelf kan doen als je een beetje handig bent. Het enigste euvel is momenteel dat de auto afslaat als hij overschakeld van bezine naar gas met starten. Een keer laten afstellen bij de gasboer moet dit probleem voorkomen. Daarnaast doet de toerenteller en benzine meter het niet goed maar dit schijnt vaker voor te komen.

Al met al een heerlijke auto, ontzettend ruim, klassiek en robuust uiterlijk, betrouwbaar en toch ook een tikje speciaal om in te rijden.

7,5