Volvo 480 Turbo (1992) #3

autoreview

Volvo 480 Turbo (1992) #3

Signalement

Uitvoering480 Turbo
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf174.289 km
KM-stand laatst310.638 km
Lezerswaardering: 85%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

PROBLEMEN

Minder geslaagd is het gegeven dat garages en bovenal monteurs die vertrouwd zijn met het karakter van deze Hollandse Schone dun gezaaid zijn. Ik heb er uiteindelijk eentje gevonden op 45 km afstand van mijn woonplaats.
Zoek je betrouwbaarheid van een Japanner zoek dan rustig verder. Zoek je Italiaanse flair gecombineerd met Hollandse nuchterheid dan kan je je geen betere wensen..
Kijk op : http://www.pistonheads.com/members/showcar.asp?carId=296 voor ons wel en een beetje wee sinds aanschaf, november 2000.

Toch nog vragen? levensnevel at gmail dot com

ERVARINGEN

  • 310.638 km

Love it or loathe it, helaas er is geen tussenweg. Voor mij Born´s beste: 1.020 kg Zweedse veiligheid met een door Duitsers gemodificeerde Franse motor. Verpakt in een tijdloos Italiaans aandoend Nederlands ontwerp met een onderstel waar de Engelsen voor tekenden.
Kortom: een zeer geslaagde alleskunner: de 4-persoons sportcoupe van Volvo uit de jaren ´80 - ´90. Snel als het kan (80 - 120 in 8.5 sec), zuinig als het moet (6,6l / 100 km over de afgelopen maanden).
Je stapt met een grote grijns uit, iedere keer weer. Ook al heb je in de spits 2,5 uur bumper aan bumper mogen rijden. En niet onbelangrijk: ondanks leeftijd en kilometerstand op 07 oktober 2005 weer glansrijk door de APK keuring gekomen Volgende auto? Da´s niet zo moeilijk: een 480 GT Collection.
Kortom een neo klassieker die in het hedendaagse verkeer haar gelijke niet kent. Als je goed zoekt zijn goed onderhouden exemplaren nog steeds voor relatief weinig geld te vinden, maar je moet wel opschieten.

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens