Volvo 460 1.8i Experience (1996) #2

Volvo 460 1.8i Experience (1996)

Uitvoering460 1.8i Experience
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2018

Eerste auto

Al van jongs af aan roep ik dat ik een Volvo wilde, bij voorkeur een dikke 850 of een 940. In het echte leven helaas duur in aanschaf (met redelijke kilometerstand), wegenbelasting en zuipen als een tempelier. Uiteindelijk maar eens bij 850´s kleine broertje gaan kijken, de 460.

Donkerblauw, lage kilometerstand en hij zag er prima uit. Testrit gemaakt, reed heel best. Nog wat van de prijs af en
het was de mijne, met een brede grijns naar huis gereden.

Betrouwbaar, wel wat achterstallig onderhoud

Inmiddels ruim 10 000 km verder. Er bleek wat achterstallig onderhoud te zijn. Nieuwe vloeistoffen, banden uitgedroogd dus 4 nieuwe banden, nieuwe bougies, nieuwe verdelerkap, remklauw zat vast dus nieuwe remklauw en remblokjes. Maar voor een aantal honderd euro ben ik er (hopelijk) voorlopig weer vanaf.

´t Volvootje heeft me nog nooit in de steek gelaten, sneeuw (goeie kachel) of 40 graden (geen airco, mis ik wel), loopt als een zonnetje. En de auto is vrij rap, kan prima met het verkeer mee. Verbruik erg wisselend, veel snelweg en lange stukken ruim 1 op 13. Veel korte ritten gaat het snel terug naar 1 op 10,5.

Veel binnenruimte, 4 volwassenen (1,80m tot 2,00m) met 4 koffers kunnen zeer comfortabel zitten.

Doortuffen

Na weer 5000 km nog geen gekkigheid gehad. Inmiddels begon de roest aan de achterzijde toch lelijk te worden. Dit uit angst voor erger laten behandelen via via. Ziet er weer netjes uit. Verder geen onderhoud nodig geweest. Binnenruimte verbaast nog steeds. Uitgerust uitstappen, ook na 3u rijden is prettig. Verbruik gemiddeld rond de 1 op 12,5. 1 op 14 haalbaar bij veel snelweg (110).

En weer een jaar APK

Inmiddels de halve ton gepasseerd met deze bijna 24 jaar oude auto. Weer een jaar APK erbij. Geen enkel probleem.

Nu met de nieuwe maximumsnelheid is het verbruik gedaald naar een vrij acceptabele 1 op 13.3 (mix van stads- en snelwegverkeer). Wel mis ik met het warme weer steeds vaker een airco. De donker gekleurde auto wordt in de zon binnen no-time 35°C+.
Ook een cruise control vind ik persoonlijk een pré en die wordt ook gemist.
Misschien in de toekomst maar eens naar een auto kijken met meer luxe. Voorlopig is het nog een comfortabele, betrouwbare en betaalbare metgezel.

Verkocht

Uiteindelijk toch verder gezocht naar een wat modernere auto met airco & cruise control. In de zoektocht naar die luxe tegen een mooie Volvo S40 aangelopen.
De auto is de afgelopen jaren een betrouwbare metgezel geweest waar we geen gekke dingen mee gehad hebben. Het was jammer dat we geen twee auto's nodig hebben anders hadden we 'm erbij gehouden :)