Volkswagen Sharan 2.0 TDI 140pk BlueMotion T. Comfortline (2011)
Uitvoering | Sharan 2.0 TDI 140pk BlueMotion T. Comfortline |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
VW Sharan
Na onze goede ervaringen met een Touran DSG 1.9 Tdi hebben we in mei van dit jaar een Sharan aangeschaft. Met name de ruimte was een argument om voor dit model te kiezen. In verband met het gewicht van de auto kozen we voor de 2.0 Tdi in combinatie met een zesversnellings DSG. Wat een fantastische automaat. Soepel en onmerkbaar schakelend, vlot wanneer het nodig is, perfect in combinatie met onze caravan van zo'n 1250 kg.
De eerste vier maanden en een kleine 10000 km verder hebben we geen spijt van onze keuze. Ruim, comfortabel, goed afgewerkt. En...zuiniger dan de 250 kg lichtere Touran. Bij normaal vlot doorrijden met gemengd autoweg en stadsverkeer kom ik op een gebruik van 1 op 14,6. En dat mag voor een auto van ruim 1800 kg toch een mooi cijfer worden genoemd. Het start / stop systeem - even wennen - zal daar wel aan bijdragen. Ook even wennen: de auto ontbeert een krik en een reservewiel: VW heeft kennelijk veel vertrouwen in de run flat tires....ben benieuwd....
Een minpuntje: bij lage snelheden, zo rond de 40 km per uur in stadsverkeer maakt de motor wat meer lawaai dan nodig lijkt, er lijkt wat resonantie in te zitten.
En nog een minpuntje: stalen velgen (voor de winterbanden) zijn voor dit model nog niet leverbaar. Een setje lichtmetaal met banden zou dan ruim 1400 euro moeten kosten. Ben erg benieuwd naar de volgende 10000 km. Meld me dan weer met een review.