Volkswagen Polo 1.6 TDI 90pk Highline (2011)

Volkswagen Polo 1.6 TDI 90pk Highline (2011)

UitvoeringPolo 1.6 TDI 90pk Highline
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Aanschaf

Mijn vorige auto, een Citroen C4 was een foutje, Heel veel problemen en de wegligging was "zweverig" en onplezierig.

Terug naar Volkswagen voelde het gelijk weer goed bij het ondertekenen van de verkoop. (Voor Citroen gewoon VW gereden.)

De uitstraling van de nieuwe Polo vindt ik stoer en sportief. De binnenkant is zoals ieder andere Volkswagen, Degelijk en veilig. Niets mis mee.

Ik heb mijn nieuwe Polo als volgt besteld bij de leasemaatschappij:

Polo 1.6 TDI 90pk Highline 5d (DSG)
- Executive pakket
- Multifunctioneel stuurwiel
- 'Climatronic' volautomatische airconditioning
- 16" lichtmetalen velgen 'Mistral'
- Panorama schuif-/kanteldak

In week 14 of 15 kan ik hem waarschijnlijk ophalen. Als ik er wat KM's op heb zitten zal ik meer verslag uitbrengen over de rest van de auto.

Ophalen en rijden

Na +/- 100 dagen mijn Polo kunnen ophalen bij de dealer. Hierover kan ik kort zijn. Alles is naar behoren afgehandeld en heb zover nog geen problemen ondervonden.

Na 1,5 week 2000km op de teller en denk ik al aardig gevoel te hebben met deze auto.

Allereerst vind ik de afwerking goed. Alles zit netjes in elkaar en voelt goed. Er trilt niets en alles voelt solide.

De sportstoelen zijn zoals wellicht bekend wat aan de harde kant maar hier heb ik geen last van en naar mijn mening zitten ze als gegoten.

De DSG is echt een genot. Hij reageert erg goed op het gedrag van je rechtervoet. Echter merk ik wel dat hij in de file nog wel eens een beetje wil schokken bij stoppen en wegrijden (misschien de hill-hold?). Over het verbruik kan ik nog niet zoveel zeggen aangezien de motor nog nieuw is en er nog niet zoveel km's mee gereden heb. (Later meer.)

De RCD 310 met Multimediabox is leuk en bedient makkelijk maar i.c.m. een iPod willen bepaalde nummer nog wel een schokkerig overgaan naar een ander nummer. (Erg jammer als je relatief veel geld uitgeeft en dan ook nog eens een kabel moet kopen voor 44,-).

Het lederpakketje is ook leuk. Het stuurwiel ligt daarmee erg lekker in de hand. Het leder is wel erg kwetsbaar voor b.v. een jas met ritsjes bij de mouwen. Als ik mij vader mag geloven moeten deze krasjes vanzelf weg vagen.

6000 KM op de teller

Voorlopig een laatste update

De DSG vind ik in de file wat schokkerig maar verder ben ik nog steeds van mening dat het een puur genot is.

In Duitsland even het gas ingetrapt en kom ik net heel iets onder de 190 km/h uit. (exact weet ik het niet)

Auto heeft wel wat last van wind geruis maar dat ik niet echt storend maar is zeker een verbeter punt.

Verbruik is 5.3 l/100 (Redelijk sportief maar ook file's)

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo