Volkswagen Polo 1.4 16V 75pk Highline (2002)
Uitvoering | Polo 1.4 16V 75pk Highline |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
nu al problemen!
Hoewel ik het een prettige auto vind om in te rijden en ik over het rijgedrag en comfort heel tevreden ben begonnen de problemen al vroeg met deze polo. Kort na het starten van de motor valt één cilinder uit. Bij de garage blijkt een bobine defect te zijn. Dit was het startsignaal voor de overige bobines: ongeveer elk jaar is er een bobine overleden, totaal tot nu toe (2009) 5 stuks. Volkswagen krijgt dit blijkbaar niet opgelost, bij de nieuwere fox gaan de bobines ook nog steeds kapot, en die rijdt echt niet meer met 2 cilinders verder.
uitvallen motor
Regelmatig valt de motor heel kort uit onder het rijden. Na een tweede keer de dealer bezoeken wordt de krukassensor vervangen. Het probleem was hiermee opgelost.
versnellingsbak defect
2 keer de klok rond met een volkswagen kan blijkbaar niet zonder problemen. De versnellingsbak heeft het begeven. De assen staken zowat door de bak naarbuiten.
Nu 172000km er mee gereden, problemen tot nu toe:
- 5 bobines defect
- krukassensor defect
- ruitensproeierpomp lek
- linker portierraam defect(kunstofdelen gebroken)
- olielekkage
- radiator lek
- versnellingsbak kapot (€1500,- schade)
- wiellager defect
- egr klep defect
- zekering abs pomp defect
- klep binnencirculatie defect(heeft elke polo volgens mij)
- klep verwarming (niet laten vervangen, daar moet het hele dashboard voor gedemonteerd worden)
Dat is kwaliteit van volkswagen, geen vw meer voor mij (dit was de derde en laatste)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Volkswagen Polo 1.4-16V Comfortline 5-Drs Airco Electric pakket Audio/CD Colorpakket ABS Cruisecontrol Dealeronderhoud Nieuwe Apk!
- 2003

Volkswagen Polo 1.4-16V met Airco, LM & Nieuwe APK – Inruil Mogelijk –
- 2002

Volkswagen Polo 1.4-16V Comfortline, Airco, CV, Ruime APK, NAP!
- 2003