Volkswagen Polo 1.2 TSI 105pk Highline (2012)

| Uitvoering | Polo 1.2 TSI 105pk Highline |
| Versnellingen | 7, Automaat |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 14.000 km |
- Motor
Lekker vlot voor 'slechts' een 1.2 liter. De turbo doet goed zijn werk. Boven de 100 merk je overigens wel dat je kracht begint kwijt te raken. De koppel boven de 130 is echt drastisch minder.
- Automaat
De 7 traps DSG bak werkt prima en schakelt best vlot over, je krijgt niet snel een klap in je rug maar hij is snelgenoeg.
-Comfort
Het is een Highline, dat betekend o.a. andere stoelen. Deze zitten heerlijk en hier kan je het prima in volhouden (ondanks zwakke rug). Ik rijdt momenteel 1000 kilometer per week en (zo'n 2,5 uren per dag) dat gaat echt prima.
Navigatie werkt goed, stembediening ook. Climatecontrol doet ook prima zijn werk
Al met al in de eerste kilometers weinig negatiefs. Prettige auto om dagelijks in te 'leven'. Ik mis echter wel een aantal standaard zaken zoals:
- Lampje in het dashboard kastje
- iPhone 5 carkit (heb nu nog een iPhone 4 carkit, een verloopje werkt niet) Ik heb dus nu een losse 12v aansluiting geplaatst.
- USB stick, sommige muziek (ligt volgens mij aan bitrate) kraakt als de ziekte met bass, terwijl er amper bass in het nummer zit.
- Soms loopt de USB stick vast (of naja, de MDI)
+Audio is verder prima, telefoneren ook
+Auto is vlot
+De highline 3deurs zorgt ervoor dat het niet "alweer een Polo" Polo is. (Tenminste, in mijn optiek)
Binnenkort maar eens een langere review insturen.