Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline (2011)

Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline (2011)

UitvoeringPolo 1.2 TDI BlueMotion Comfortline
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Volkswagen Polo BlueMotion 1,2 TDI

Na 3 maanden levertijd hebben wij onze Polo kunnen afhalen. Alles was goed verlopen aangezien wij deze als leswagen gebruiken is er altijd veel te regelen i.v.m. de dubbele bediening.

Bij het bestellen van de Polo waren wij een beetje huiverig voor het vermogen, maar dit valt helemaal niet tegen. Echt een kleine Golf. De leerlingen vinden hem ook bijzonder fijn, compact en wendbaar. Het verbruik kan volgens mij wel nog beter, ik kom met de leerlingen uit op 5,2 liter per 100. Zelf kom ik uit op 4,9 liter per 100. De kleur heb ik gekozen omdat de leswagen er altijd tiptop moet uitzien.

In de rijschoolwereld zien wij hem steeds meer komen, meer als de concurerende belastingvrije modellen.

Pluspunten:
- motorrijtuigenbelasting vrij (tot 2014)
- 14 procent bijtelling
- BPM vrij
- mooi design en sportief
- Bluemotion luxer dan standaard comfortline
- velgen die de stoeprand niet raken
- standaard Hillassist
- als de motor afslaat start hij weer vanzelf als de koppeling wordt ingetrapt

Minpunten:
- druppelt regenwater naar binnen bij openen portier
- standaard geen radio
- lage voorbumper, raakt soms een stoeprandje
- als het het roetfilter vol raakt gaat het motorvermogen flink achteruit

Problemen:

Indicatorlampje van verlichting brandt. Moet hiervoor nog langs de dealer gaan.
Zelf zijn de lampjes moeilijk te vervangen.

Update 16-03-2011 / 3800 km:

Naar dealer geweest voor indicatorlampje.
stadslampje was defect.

Update 19-01-2013 / 62000 km:

60000 km beurt gehad.
Extra werkzaamheden: nieuwe remblokken + remschijven.

Verder is de nokkenassensor onder garantie vervangen.

Update 26-05-2013 / 88000 km:

Ingeruild op een Volkswagen Golf 7.

10,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo